Euroleague: Έχασε και παίζει κορώνα-γράμματα την πρόκριση στο final four ο Ολυμπιακός

Euroleague: Έχασε και παίζει κορώνα-γράμματα την πρόκριση στο final four ο Ολυμπιακός

Σε μία «ζαριά» θα παιχτεί η πρόκριση στο φάιναλ-φορ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε, μετά την αποψινή νίκη των Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη (73-69, δηλαδή 2-2). Ο καθοριστικός αγώνας θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Φάληρο. Στην ιστορία των πλέι-οφ της Euroleague, καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει το 5ο ματς εκτός έδρας.

Το ματς στην Κωνσταντινούπολη ήταν «ταυρομαχία», με τις άμυνες σε πρώτο πλάνο. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 21-25, αλλά ο Έντουαρντς οδήγησε τη Φενέρ σε αντεπίθεση (32-27). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 32-33, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 43-47 με καλάθια των Γουόκαπ, Κάνααν.

Ωστόσο η αφλογιστία του Βεζένκοφ δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να αποσπαστεί και οι γηπεδούχοι προσπέρασαν μέσα σε αποθέωση από 12.000 φιλάθλους: 54-49 με δύο σερί τρίποντα του Χέις-Ντέιβις και σερί 10-0.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έγραψε το 59-60 με προσωπικές ενέργειες, αλλά ένα τρίποντο του ανενόχλητου Πιερ έφερε τη Φενέρ στο 67-61 και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έγραψε το 70-63 με σουτ από 8 μέτρα. Ο ΜακΚίσικ πέτυχε δύο τρίποντα στο φινάλε (73-69), αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι παραπάνω.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε τους Ουόκαπ 8, Κάνααν 12, Σλούκα 3, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ 20, Παπανικολάου 4, Πίτερς 2, Βεζένκοφ 3, Φαλ 12, Μπολομπόι 3, Μπλακ 3.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε 16 πόντους απέναντι στην παλιά του ομάδα, ενώ ο επί χρόνια «πράσινος» Νικ Καλάθης μέτρησε 5 πόντους και 4 ασίστ. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Δημήτρη Ιτούδη, όπως και ο Σκότι Ουίλμπεκιν, που ήταν για πρώτη φορά στη δωδεκάδα. Διακρίθηκαν από τη Φενέρ και οι Πιερ 17, Χέις-Ντέιβις 12, Έντουαρντς 8, Μότλεϊ 9.

Όποιος κερδίσει την Τρίτη στο ΣΕΦ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Κάουνας τη νικήτρια της πέμπτης αναμέτρησης ανάμεσα στη Μονακό και τη Μακάμπι. Αυτός ο αγώνας θα γίνει στο Μόντε Κάρλο την ερχόμενη Τετάρτη.

Τα σκορ των προηγούμενων αγώνων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρ: 79-68 και 78-82 στο Φάληρο, 71-72 στην Τουρκία με το νικητήριο τρίποντο του Κώστα Σλούκα.

Η Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προκρίθηκε πρώτη στο φάιναλ-φορ με το εύκολο 3-0 επί της Ζαλγκίρις και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από την τελική  αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν, την Τετάρτη στη Μαδρίτη. Θα απουσιάσει ο Γκάμπριελ Ντεκ, που υπέστη ρήξη συνδέσμων στο γόνατο και αναμένεται να μείνει εκτός αγώνων για τους επόμενους 5 μήνες.

Το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στο Κάουνας της Λιθουανίας στις 19-21 Μαΐου.uro

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter