Euroleague: Νικητής στη «μάχη» του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός

Euroleague: Νικητής στη «μάχη» του Βελιγραδίου ο Ολυμπιακός

Ένα καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη λίγο πριν την κόρνα της λήξης χάρισε στον Ολυμπιακό δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» στην Εuroleague. Θύμα του ήταν αυτή τη φορά ο Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου: 79-81, ημίχρονο 45-37. Δύο βράδια νωρίτερα, οι Πειραιώτες κέρδισαν μέσα στη Βαρκελώνη.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 30-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου αλλά βελτίωσε την άμυνά του και κατάφερε να γυρίσει το ματς στην τρίτη περίοδο με … τρίποντους πρωταγωνιστές τον Χάρισον και τον Λαρεντζάκη, ο οποίος ήρθε από την άκρη του πάγκου.

Επίσης καθοριστική ήταν η συμβολή των βετεράνων Σπανούλη και Πρίντεζη που έμειναν ξεκούραστοι στο προχθεσινό ματς με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 70-61 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το παιχνίδι κρίθηκε πάνω στο τεντωμένο σκοινί. Ο Πρίντεζης ισοφάρισε σε 78-78 στα 42 δευτερόλεπτα και ο Σπανούλης έδωσε προβάδισμα με μία βολή 8″ πριν το φινάλε.

Οι Σέρβοι απάντησαν με 1/2 βολές του Ο`Μπράιαντ, αλλά ο αειθαλής Πρίντεζης έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με δύσκολο καλάθι 3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Στη διάρκεια του αγώνα, ο 38χρονος Σπανούλης έγινε κορυφαίος σκόρερ σε ολόκληρη την ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στις διάφορες μορφές του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έσπευσε να τον συγχαρεί στις δηλώσεις του μετά τη νίκη.

Η σύνθεση των «ερυθρολεύκων»: Xάρισον 12(4), Λαρεντζάκης 11(3), Σπανούλης 14(2), Σλούκας 12(2), Μάρτιν 1, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 16(1), Παπανικολάου, Ζαν-Σαρλ 8, Τζένκινς, Έλις 4, ΜακΚίσικ 3.

Από τον Αστέρα ξεχώρισαν οι Ο’Μπράιαντ (16), Ουόλντεν (13), Λόιντ (13), Γιάγκοντιτς-Κούριτζα 10.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός πέτυχε εντυπωσιακή νίκη στην Ισπανία επί της πρωτοπόρου της βαθμολογίας Μπαρτσελόνα.

Στο 9-3, εκτός από τους Καταλανούς, βρίσκεται και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter