Euroleague: Πάλεψε αλλά έχασε ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Πάλεψε αλλά έχασε ο Παναθηναϊκός

Πολέμησε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές Αναντολού, αλλά δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες: 82-87, ημίχρονο 40-43.

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε ελάχιστους φιλάθλους, μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού φόρεσαν μαύρο περιβραχιόνιο (μαύρες γραβάτες οι προπονητές), σε ένδειξη πένθους για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η Εφές παρουσιάστηκε με μαύρες στολές, αφού και οι Τούρκοι πενθούν τους χιλιάδες νεκρούς από τον φονικό σεισμό στο Γκαζιαντέπ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 32-25 και 39-36 με πρωταγωνιστές τον ξεχασμένο Γκριγκόνις και τον νεοφερμένο Ματ Τόμας. Οι Τούρκοι ξέφυγαν με 43-54 στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου, οι Παπαγιάννης, Λι μείωσαν σε 54-56, αλλά η έμπειρη Εφές απάντησε με σερί 0-11 και κράτησε αποστάσεις μέχρι το τέλος (54-67, 61-77). Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο από το 73-79 του 38ου λεπτού.

Ο Μάριους Γκριγκόνις έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα, με 23 πόντους, 5/7 τρίποντα και 4 ασίστ. Ο Πάρις Λι πέτυχε και τους 19 πόντους του μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ματ Τόμας έβαλε 8, ενώ ο απογοητευτικός Ντουέιν Μπέικον έμεινε στους 3.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μετράει 8 νίκες και 18 ήττες, ενώ η Εφές βρίσκεται στο 13-12 και διεκδικεί πρόκριση στα πλέι-οφ.

Ο Χρήστος Σερέλης, που κοουτσάρισε τον Παναθηναϊκό για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα, χρησιμοποίησε τους Ουόλτερς 3, Γ. Καλαϊτζάκη 3, Π. Καλαϊτζάκη, Πονίτκα 7, Ουίλιαμς 6, Μαντζούκα 5, Παπαγιάννη 4. Απουσίασαν ξανά οι τραυματίες Γκουντάιτις και Αγραβάνης.

Από την Εφές του Εργκίν Αταμάν, ο Ουίλ Κλάιμπερν πέτυχε 24 πόντους, ο Ελάιζα Μπράιαντ πρόσθεσε 16, ενώ ο Σέιν Λάρκιν είχε 13 πόντους και 10 ασίστ. Ξεχώρισαν και οι Ζίζιτς 12, Σίνγκλετον 7. Δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού ο MVP του περυσινού φάιναλ-φορ Βασίλιε Μίτσιτς.

Ο Ολυμπιακός, που μετράει 7 συνεχόμενες νίκες και προπορεύεται στη βαθμολογία με ρεκόρ 18-7, δοκιμάζεται στο Μιλάνο το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στην Αρμάνι (9-15). Η Ρεάλ βρίσκεται στο 17-7, η Μπαρτσελόνα στο 18-8 και η Φενέρ, που μόλις απέκτησε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, στο 15-9.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter