Eurovision 2024: Θρίλερ με τη συμμετοχή της Ολλανδίας, κινδυνεύει με αποκλεισμό – Απειλεί να φύγει και η Ισπανία

Eurovision 2024: Θρίλερ με τη συμμετοχή της Ολλανδίας, κινδυνεύει με αποκλεισμό – Απειλεί να φύγει και η Ισπανία

Άνω – κάτω στη Eurovision 2024 με τη συμμετοχή της Ολλανδίας. Η EBU ανακοίνωσε ότι ερευνά περιστατικό με τον εκπρόσωπο της χώρας, Τζούστ Κλάιν, ο οποίος αποκλείστηκε μέχρι νεωτέρας από τις πρόβες. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες εντείνεται η φημολογία ακόμη και για αποκλεισμό της ολλανδικής συμμετοχής από τον τελικό του Σαββάτου.

Προς ώρας, η μόνη επίσημη ανακοίνωση προέρχεται από την EBU, ωστόσο διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι διακινούνται πληροφορίες που θέλουν να έχει αφαιρεθεί η σημαία της χώρας από τα αποδυτήρια, ενώ υπάρχουν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με ανακοινώσεις για απόσυρση της συμμετοχής από τους ίδιους τους Ολλανδούς.

Η σουηδική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο τραγουδιστής Τζούστ Κλάιν ήρθε στα χέρια με έναν από τους φωτογράφους στην Αρένα, ενώ βίντεο που μεταδόθηκαν στο Ισραήλ δείχνουν δημοσιογράφο να απωθείται από άνδρες της ασφάλειας του εκπροσώπου της Ολλανδίας στον διαγωνισμό.

Εν ολίγοις, εκτυλίσσεται ένα θρίλερ σχετικά με το εάν θα εμφανιστεί τελικά ή όχι στη σκηνή η Ολλανδία στον τελικό του Σαββάτου. Πάντως, η επιλογή της Ολλανδίας για τον νικητή της 68ης Eurovision έχει αφαιρεθεί από τις στοιχηματικές εταιρείες…

«Θα ενημερώσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία», επεσήμανε στη σουηδική Aftonbladdet εκπρόσωπος της EBU σχετικά με την «ολλανδική υπόθεση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζουστ Κλάιν είχε σκεπάσει το κεφάλι του με μία σημαία την ώρα που η Ένταν Γκολάν, έκανε δηλώσεις για τον θεσμό, μία κίνηση που ερμηνεύτηκε ως διαμαρτυρία κατά του Ισραήλ.

Απειλεί με αποχώρηση η Ισπανία

Την ίδια ώρα, έντονα παράπονα εξέφρασε η Ισπανία, αμφισβητώντας την αξιοπιστία της Eurovision 2024 και απειλώντας με αποχώρηση από τον διαγωνισμό.

Το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε τα εξής: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter