Έβρος: Νέα καταγγελία για 49 εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα κοντά στο Διδυμότειχο

Έβρος: Νέα καταγγελία για 49 εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα κοντά στο Διδυμότειχο

Το δίκτυο κατά των παράνομων επαναπροωθήσεων, Border Violence Monitoring Network, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης σε νέα καταγγελία σχετικά με τον εγκλωβισμό προσφύγων στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή τους στο Twitter, πρόκειται για 49 πρόσφυγες, με τους 45 εξ αυτών να προέρχονται από τη Συρία και 4 Κούρδους, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, κοντά στο Διδυμότειχο.

Μάλιστα, μεταξύ των εγκλωβισμένων προσφύγων βρίσκονται 16 παιδιά και μία γυναίκα 4 μηνών έγκυος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι 49 πρόσφυγες βρίσκονται στη νησίδα εδώ και δύο ημέρες, με το δίκτυο Border Violence Monitoring Network να αναφέρει ότι έχει προχωρήσει στην ενημέρωση των αρχών, αναμένοντας ταχεία ανταπόκριση.

«Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΛΑΣ, Frontex, Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα). Καλούμε να υπάρξει ταχεία ανταπόκριση, στην οποία θα τηρούνται τα πλήρη δικαιώματα της ομάδας και θα έχουν πρόσβαση στις υλικές συνθήκες υποδοχής και στις διαδικασίες ασύλου. Οι τελευταίες μέρες μας το έχουν δείξει ότι υπάρχουν σοβαρές συνέπειες σε ενδεχόμενη καθυστέρηση ή μη ανταπόκριση», επισημαίνεται στην καταγγελία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter