Εξάρχεια: Νέα επέμβαση των ΜΑΤ – Προσαγωγές πολιτών στην είσοδο του εργοταξίου του μετρό (Video)

Εξάρχεια: Νέα επέμβαση των ΜΑΤ – Προσαγωγές πολιτών στην είσοδο του εργοταξίου του μετρό (Video)

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων, με τους πολίτες να στέκονται απέναντι για δεύτερο 24ωρο στην κοπή δέντρων στο πλαίσιο των εργασιών του μετρό, ενώ τα ΜΑΤ «απαντούν» με καταστολή.

Το πρωί της Τρίτης η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές κατοίκων οι οποίοι βρίσκονταν στην είσοδο του εργοταξίου, όταν εκείνοι ζήτησαν τις άδειες που υπάρχουν για να προχωρήσει η κοπή των δέντρων, όπως καταγγέλλουν κινήσεις πολιτών.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στο συγκεντρωμένο πλήθος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προσαχθεί τέσσερις πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων.  «Όχι Μετρό στην πλατεία», «Τα Εξάρχεια θα μείνουν γειτονιά», «Κάτω τα χέρια από την πλατεία», «Τα δέντρα θα μείνουν στην πλατεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους.

Διαβάστε επίσης: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια μετά την κοπή των δέντρων (Photos – Video)

Το πρωί της ίδιας ημέρας, με την εκκίνηση των εργασιών κοπής των περίπου 70 δέντρων, τα ΜΑΤ «απάντησαν» στις διαμαρτυρίες των πολιτών με καταστολή αλλά και ρίψη χημικών.

Διαβάστε σχετικά: Με ΜΑΤ και χημικά κόβουν δέντρα στα Εξάρχεια για το μετρό – Πολίτες απέναντι στην αστυνομική καταστολή (Photos-Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter