Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Ο Χατζηδάκης τον… βάφτισε ΝΔ» είπε ο Κόκκαλης για τον Ζηλιασκόπουλο

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Ο Χατζηδάκης τον… βάφτισε ΝΔ» είπε ο Κόκκαλης για τον Ζηλιασκόπουλο

Με την κατάθεση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2010-2015 και νυν προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από το 2021, Θανάση Ζηλιασκόπουλου, συνεχίστηκε η συνεδρίαση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, να θυμίζει πως ο ίδιος ο μάρτυρας σε συνέντευξη του είχε πει: «Ο Χατζηδάκης με… βάφτισε ΝΔ».

Δείτε επίσης: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Και για τον κ. Χατζηδάκη φταίει μόνο ο σταθμάρχης

«Ο Χατζηδάκης με βάφτισε ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ δεν με ήθελε…», ήταν το απόσπασμα που ανέγνωσε από τη συνέντευξη του κ. Ζηλιασκόπουλου ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον μάρτυρα να μην αρνείται ότι έχει προβεί στις συγκεκριμένες δηλώσεις, σχολιάζοντας πως «είναι κάπως κουτσομπολίστικο αυτό…».

Δείτε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αγνοεί το «πόρισμα Γεραπετρίτη» ο Χατζηδάκης

Ο κομματικά «βαφτισμένος» μάρτυρας προσπάθησε να αποφύγει την παραδοχή πως η ύπαρξη συστήματος τηλεδιοίκησης θα είχε αποσοβήσει την τραγωδία, γεγονός που θα αποδυνάμωνε έτι περαιτέρω την προσπάθεια της ΝΔ να φορτώσει όλες τις ευθύνες στον μοιραίο σταθμάρχη.

Δεν αρνήθηκε πως αν υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης τη χάραξη θα έκανε ο κεντρικός χειριστής κυκλοφορίας και όχι ο σταθμάρχης, ισχυριζόμενος, όμως, πως και πάλι παίζει σημαντικό ρόλο ο ανθρώπινος παράγοντας, καθώς «όλα τα συστήματά μπορεί να αστοχήσουν».

Δείτε επίσης: Ένταση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Έχασε τον έλεγχο ο Μαρκόπουλος

«Μας λέτε ότι τα συστήματά δεν παρέχουν τόση ασφάλεια όσο ο ανθρώπινος παράγοντας…» σχολίασε με νόημα ο κ. Κόκκαλης, αφού ο μάρτυρας επέμενε ότι ο σταθμάρχης «έπρεπε να πατήσει δύο κουμπιά και δεν το έκανε».

Εντύπωση προκάλεσε πως μπορεί να γνώριζε καλά τις δικλείδες ασφαλείας που θα έπρεπε να έχουν τηρηθεί για να αποφευχθεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά αγνοούσε αν αυτές τηρήθηκαν κι ας παραδέχτηκε πως έχει στα χέρια του το «πόρισμα Γεραπετρίτη», το οποίο αγνοούσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Οι τρεις δικλείδες που περιέγραψε ο κ. Ζηλιασκόπουλος ήταν η ύπαρξη προϊστάμενου αμαξοστοιχίας, το κέντρο παρακολούθησης κυκλοφοριας στην Καρόλου και η τοποθέτηση «μηχανοστασιάρχη» στο συγκεκριμένο κέντρο.

Μπορεί λοιπόν να έλαβε γνώση επί του πορίσματος Γεραπετρίτη, αλλά δεν γνώριζε αν λειτουργούσε το κέντρο στην Καρόλου, το οποίο έπαψε να λειτουργεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μάλιστα, συνελήφθη ψευδόμενος όταν αρνήθηκε ότι με απόφαση του το 2011 μετέτρεψε τους προϊστάμενους αμαξοστοιχίας σε… ελεγκτές εισιτηρίων. «Γιατί τους βάλατε να κόβουν εισιτήρια;» ρώτησε ο κ. Κόκκαλης, με τον μάρτυρα να αρνείται αρχικά ότι έπραξε κάτι τέτοιο.

Όταν, όμως, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε την απόφαση, τότε ο κ. Ζηλιασκόπουλος διευκρίνισε πως «δεν εξέδιδαν εισιτήρια, έλεγχαν τα εισιτήρια». «Έπρεπε να δουν τα πάντα επειδή είναι προϊστάμενοι αμαξοστοιχίας» πρόσθεσε!

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Πυρά» κατά Μαρκόπουλου – «Τραγωδίες έγιναν και αλλού…» λέει ο Χρυσοχοΐδης

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, θα είχε αποτραπεί το δυστύχημα» λέει κι άλλος μάρτυρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter