Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι η ΝΔ για να «καθαρίσει» τον Καραμανλή – Στο στόχαστρο και η ευρωπαία εισαγγελέας

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Συνεχίζει το βρώμικο παιχνίδι η ΝΔ για να «καθαρίσει» τον Καραμανλή – Στο στόχαστρο και η ευρωπαία εισαγγελέας
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα επεισόδια προστίθενται στις «γαλάζιες» μεθοδεύσεις που εκτυλίσσονται σε κοινή θέα κατά την ακρόαση των μαρτύρων της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών. Πλέον, έχει καταστεί σαφές ότι ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, δεν λειτουργούν με γνώμονα τη διερεύνηση της τραγωδίας, αλλά για τη συλλογή βολικών στοιχείων και καταθέσεων υπέρ του Κώστα Καραμανλή, εναντίον του οποίου επικρέμεται -σύμφωνα με το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέα, Πόπης Παπανδρέου- το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας. Γι΄ αυτό και δεν αποτελούν προϊόν της τύχης οι στοχευμένες ερωτήσεις του Δ. Μαρκόπουλου για την Π. Παπανδρέου.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης εκκίνησε με την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2005 – 2008 και πρώην «γαλάζιου» συνδικαλιστή, Νίκου Κουρέντα. Ο εισηγητής της ΝΔ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να απευθύνει ερωτήματα για τους μάρτυρες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας -η οποία άσκησε διώξεις για 23 φυσικά πρόσωπα και εντόπισε αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης κακουργήματος από τον Κ. Καραμανλή του Αχιλλέα- προκειμένου να τους καταστήσει αναξιόπιστους.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαβδαρίδης έθεσε ερωτήματα για τον πρώην διευθυντή Ηλεκτροκίνησης, Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης και Εγκατάστασης στον ΟΣΕ, κ. Παναγιώτου, αλλά για το έτερο πρώην στέλεχος του ΟΣΕ, Ιωάννη Κατσιούλη, αλλά και τον υιό του, Χρήστο, ο οποίος εργάστηκε για ένα φεγγάρι στην ΕΡΓΟΣΕ. Και οι τρεις αποτελούν μάρτυρες της έρευνας της ευρωπαίας εισαγγελέα, Π. Παπανδρέου, για τη σύμβαση 717. «Τι ήταν οι κύριοι Κατσιούλης και Παναγιώτου;» ρώτησε ο εισηγητής της πλειοψηφίας, με τον μάρτυρα να του παρέχει βασικές πληροφορίες, όπως ότι εργάστηκαν στον ΟΣΕ, ενώ για το πονηρό ερώτημα αν ο Γ. Κατσιούλης εργάστηκε μετά τον ΟΣΕ στην ανάδοχο εταιρία Bombardier, ο κ. Κουρέντας δήλωσε άγνοια.

Στο κάδρο της ΝΔ η Παπανδρέου

Κατά τη χθεσινή κατάθεση του πρώην υπουργού Μεταφορών, κ. Βερελή, η πλειοψηφία λειτούργησε και πάλι σε… στροφές πλυντηρίου του κ. Καραμανλή, καθώς ο κ. Τσαβδαρίδης ρωτούσε για τον κ. Παναγιώτου και ο Δ. Μαρκόπουλος για την Π. Παπανδρέου. Αναλυτικά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά:

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Χθες ο κ. Γιαννακός μας ανέφερε ότι είχε ασκηθεί σε βάρος του μια μήνυση από τον κ. Παναγιώτου, έναν εκ των βασικών μαρτύρων της δικογραφίας για τη Σύμβαση 717, που έχει σχηματιστεί από το ελληνικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Θα ήθελα να μας πείτε αν γνωρίζετε κάτι γι’ αυτή την υπόθεση και αν γνωρίζετε και τον κ. Παναγιώτου.

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, τι σχέση έχει ο κ. Παναγιώτου με το δυστύχημα;

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Θα μου επιτρέψει ο κ. Κόκκαλης να κάνω την ερώτηση που θέλω;

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κόκκαλη, μην διακόπτετε.

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Κύριε Κόκκαλη, σας παρακαλώ πολύ.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κόκκαλη, θα μιλήσει ο κ. Τσαβδαρίδης και μετά θα ρωτήσετε ό,τι θέλετε.

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Γιατί ενοχλείστε; Τι είστε; Υπερασπιστής του κ. Παναγιώτου είστε; Και χθες είδα μια ενόχληση…

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Συγνώμη για τη διακοπή, αλλά…

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Αν έχετε αναλάβει υπερασπιστής του κ. Παναγιώτου να μας το πείτε.

ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Όχι, δεν είμαστε με κανέναν κ. Παναγιώτου.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Παρακαλώ πολύ, όχι διάλογος.

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Είδατε και χθες ότι προέκυψε και το εξήγησα και από χθες.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι διάλογο, κύριε Τσαβδαρίδη. Συνεχίστε.

ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Αν δεν θέλετε να το καταλάβετε, έξυπνος άνθρωπος είστε. Δεν θέλετε να το καταλάβετε. Δεν μπορεί να στηρίζεται μια δικογραφία σε δύο, τρεις μάρτυρες.

Το καταληκτικό σχόλιο του Λ. Τσαβδαρίδη είναι δηλωτικό για τις προθέσεις της ΝΔ, ενώ στη συνέχεια ο Δ. Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει και τον ευαίσθητο ρόλο του προέδρου, κατέστησε ακόμα πιο σαφείς τις στοχεύσεις της πλειοψηφίας, βάζοντας στο κάδρο την Π. Παπανδρέου.

Αναλυτικά το συγκεκριμένο απόσπασμα από τα πρακτικά:

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστούμε τον κ. Τσαβδαρίδη. Θα ήθελα μια-δύο διευκρινίσεις, κύριε Βερελή, πριν δώσω τον λόγο στον κ. Κόκκαλη, αναφορικά με τον κ. Παναγιώτου. Ποιος έτρεχε εισαγγελικά την υπόθεση της τότε περιόδου με τη SIEMENS; Θυμόσαστε;

ΒΕΡΕΛΗΣ: Η κ. Πόπη Παπανδρέου ήταν από τους βασικούς και θυμήθηκα το όνομα της πάλι τώρα…

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το «Παπανδρέου» είναι και λίγο χαρακτηριστικό.

ΒΕΡΕΛΗΣ: Το ξέρω.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η οποία «τρέχει» και την υπόθεση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όπου καταθέτει πάλι ο κ. Παναγιώτου. Έχετε εικόνα περί των κατηγοριών και των κινήσεων σε ό,τι αφορά την Ευρωπαία Εισαγγελέα; Ποια είναι η εικόνα που έχετε; Τι γνώμη έχετε διαμορφώσει;

ΒΕΡΕΛΗΣ: Ειδικά για το πρόσωπο της κ. Παπανδρέου;

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι. Εγώ μιλώ για το κατηγορητήριο και για όλες τις διαδικασίες και τον ρόλο του κ. Παναγιώτου. Είναι τυχαία η σύνδεση και στις δύο υποθέσεις των δύο προσώπων, πιστεύετε;

ΒΕΡΕΛΗΣ: Για παράδειγμα, ένα πράγμα μου έκανε εμένα εντύπωση, ότι εμφανίστηκε αυθορμήτως απ’ ό,τι διάβασα ο κ. Παναγιώτου. Δεν το καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό. Δηλαδή, βγαίνω από δω και πηγαίνω και βαράω την πόρτα του εισαγγελέα και λέω: «Έχω εγώ να πω αυτά;».

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, συνδέονται από το παρελθόν πιστεύετε λόγω και της προηγούμενης υπόθεσης;

ΒΕΡΕΛΗΣ: Δεν μπορώ να πιστέψω τίποτα. Πιστεύω εις έναν Θεό μόνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter