ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή για τα Τέμπη: «Να είστε σίγουροι στη ΝΔ ότι η Εξεταστική δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός»

ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή για τα Τέμπη: «Να είστε σίγουροι στη ΝΔ ότι η Εξεταστική δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των συγγενών θυμάτων και των τραυματιών την ώρα που περιμένουν να χυθεί φως στο πολύνεκρο δυστύχημα. Να είστε σίγουροι στην ΝΔ ότι η εξεταστική δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός» δήλωσαν οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών

Δείτε επίσης: Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Βρώμικο παιχνίδι της ΝΔ την ώρα που οι συγγενείς θυμάτων αγωνιούν

Ολόκληρη η δήλωση των βουλευτών

«Με απεχθείς μεθόδους που προκαλούν αποστροφή, η ΝΔ εργαλειοποιεί την Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και καταθέσεις όχι για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά για την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας που εντόπισε αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας από τον Κ. Καραμανλή, ενώ ασκήθηκαν διώξεις κατά 23 φυσικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Τέμπη: Ποινική δίωξη σε βάρος 23 ατόμων για τη σύμβαση 717 από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες των συγγενών θυμάτων και των τραυματιών την ώρα που περιμένουν να χυθεί φως στο πολύνεκρο δυστύχημα. Να είστε σίγουροι στην ΝΔ ότι η εξεταστική δεν θα γίνει πλυντήριο κανενός».

Βρώμικο παιχνίδι της ΝΔ την ώρα που οι συγγενείς θυμάτων αγωνιούν

Υποψίες προκάλεσε η σπουδή του εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, αλλά και του προέδρου της Εξεταστικής για το έγκλημα των ΤεμπώνΔημήτρη Μαρκόπουλου, να ρωτούν για συγκεκριμένα πρώην στελέχη του ΟΣΕ, στα οποία δεν αναφέρθηκαν καν από μόνοι τους οι δύο μάρτυρες, Κώστας Γιαννάκος και Χρήστος Τσίτουρας.

Δείτε επίσης: Πρώην CEO ΟΣΕ στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Ζήτημα να τηρήθηκε μία ασφαλιστική δικλείδα»

Πρωτίστως ο Λ. Τσαβδαρίδης και δευτερευόντως ο Δ. Μαρκόπουλος έθεταν επιμόνως ερωτήματα για τον πρώην διευθυντή Ηλεκτροκίνησης, Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης και Εγκατάστασης στον ΟΣΕ, κ. Παναγιώτου, ο οποίος είχε καταγγείλει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ την περίοδο 2001 – 2005, κ. Γιαννάκο, με αποτέλεσμα οι καταγγελίες του να αξιοποιηθούν από την Επιτροπή Βαλυράκη και να οδηγηθεί ενώπιον ακροατηρίου, όπου και αθωώθηκε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ερωτήσεις έγιναν και για το έτερο πρώην στέλεχος του ΟΣΕ, Ιωάννη Κατσιούλη, αλλά και τον υιό του, Χρήστο, ο οποίος εργάστηκε για ένα φεγγάρι στην ΕΡΓΟΣΕ. Όπως ειπώθηκε, ο Ιωάννης Κατσιούλης, εργάστηκε επί 15 χρόνια στον ΟΣΕ και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να εργαστεί σε έναν εκ των εργολάβων των έργων και συγκεκριμένα την εταιρία, Bombardier, η οποία είναι μία εκ των τριών (Siemens και Alstom οι άλλες δύο) που δύνανται να εκτελέσουν έργα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στον σιδηρόδρομο.

Οι απορίες σε σχέση με τα πραγματικά κίνητρα της πλειοψηφίας απαντώνται από την έρευνα και το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, η οποία εντόπισε αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ενώ οδήγησε και στη δίωξη 23 φυσικών προσώπων για τη σύμβαση 717.

Ειδικότερα, πρόκειται για 14 δημόσιους υπάλληλους της ΕΡΓΟΣΕ, τέσσερις δημόσιους υπαλλήλους της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) και πέντε νόμιμους εκπροσώπους και υπαλλήλους της Αναδόχου Κοινοπραξίας.

Πού εμπλέκονται Παναγιώτου, πατέρας και υιός Κατσιούλης; Ήταν μάρτυρες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, προσκομίζοντας στοιχεία που οδήγησαν στις εισαγγελικές πράξεις. Ως εκ τούτου, τα στελέχη της ΝΔ θέλησαν να αποδομήσουν την αξιοπιστία των συγκεκριμένων μαρτύρων, κάτι που αποτυπώθηκε και σε επίπεδο δημοσιευμάτων. Πρόκειται για μια αποκρουστική πολιτική πρακτική «μετάγγισης» βολικών στοιχείων και καταθέσεων από την Εξεταστική – η οποία ως στοχοθεσία έχει τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών- προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν καταλλήλως στο μέλλον.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, η πλειοψηφία ούτε τον πόνο, ούτε την αγωνία των συγγενών και των τραυματιών σέβεται, προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει με τον πιο ανήθικο τρόπο αυτήν τη φορτισμένη και συμβολική διαδικασία κοινοβουλευτικής διερεύνησης μιας τραγωδίας με 57 νεκρούς.

Δείτε επίσης:  Έγκλημα των Τεμπών: «Θα δώσουμε όλο τον αγώνα για να μην ξεχαστεί» λέει ο Νίκος Παππάς και δακρύζει (Ηχητικό)

Εγκλημα στα Τέμπη: Συλλαλητήριο την Τρίτη στο Σύνταγμα για δικαιοσύνη

Εξεταστική για Τέμπη: Την εξαίρεση Πλεύρη – Ράπτη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων – Το εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής

Τέμπη: Και συνεργάτη του Μητσοτάκη μήνυσαν για «αλλοίωση» του χώρου του δυστυχήματος – Καταγγέλλουν συγκάλυψη

Τέμπη: Οι συγγενείς των θυμάτων μηνύουν Πλεύρη, Αγοραστό, Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλο και κρατικούς αξιωματούχους

Τέμπη: Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων – Καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις συγκάλυψης στην Εξεταστική Επιτροπή»

Τέμπη: Κάλεσαν τον πατέρα της αδικοχαμένης Ελπίδας να παραλάβει το πτυχίο τής κόρης του

Τέμπη: Πυρά Φάμελλου κατά ΝΔ – Συγκαλύπτει τις ευθύνες Καραμανλή, προσβάλλει το δίκαιο και την αλήθεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter