Έξι κρούσματα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού σιωπά

Έξι κρούσματα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού σιωπά

Τι υποκρύπτει η μυστικοπάθεια της Λίνας Μενδώνη;

Γιατί έκλεισε σήμερα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ) και λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας; Ερωτήματα για τα οποία οι εργαζόμενοι και οι πολίτες περιμένουν ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο. Αντ’ αυτού άκρα του τάφου σιωπή από τον πέμπτο όροφο της οδού Μπουμπουλίνας.

Καμία ενημέρωση καθώς όλοι μαθαίνουν «επίσημα» από άλλες πηγές τα σημαντικά γεγονότα. Ένα υπόμνημα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Τρίτη, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) έδωσε πολλές απαντήσεις. Κατ’ αρχήν το υπουργείο Πολιτισμού έκανε ότι δεν είδε όσα αναφέραμε στο documentonews.gr για την ύπαρξη κρουσμάτων στο ΕΑΜ θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους. Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιοφυλάκων θορυβήθηκε από την έξαρση κρουσμάτων και ζήτησε να δοθεί στα μέλη του προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Αν και το υπόμνημα που απευθύνεται προς τον υπηρεσιακό γραμματέα Εμμανουήλ Αντωνόπουλο και έχει αποδέκτες την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον γενικό Γραμματέα Γεώργιο Διδασκάλου αφορά μεν τον εμβολιασμό των αρχαιοφυλάκων κατά της Covid-19 λόγω του υψηλού κινδύνου από την συνύπαρξη με τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο που προσέρχονται στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, η είδηση προκύπτει από την ακόλουθη αναφορά:

«Σας επισημαίνουμε ότι αυτή την στιγμή στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αν και είναι κλειστό, υπάρχουν πάνω από 6 κρούσματα στο προσωπικό φύλαξης. Αντιλαμβάνεστε τι διασπορά θα μπορούσε να υπάρχει, αν το συγκεκριμένο Μουσείο ήταν ανοιχτό και δεχόταν επισκέπτες, καθώς και τις επιπτώσεις που θα υπήρχαν στη λειτουργία του».

Πριν από μία εβδομάδα μέσω του documentonews.gr σημειώναμε πώς το ένα κρούσμα στο ΕΑΜ, το οποίο φρόντισαν να αποσιωπήσουν η ηγεσία του υπουργείου και η διοίκηση, έγιναν τρία καθώς εξακολουθούσαν να προσέρχονται στην εργασία τους οι εργαζόμενοι. Η Λίνα Μενδώνη φρόντισε να κρατήσει τους πάντες στο σκοτάδι και έτσι τα κρούσματα έγιναν έξι, όπως μάθαμε από την ανακοίνωση των αρχαιοφυλάκων.

Γιατί επέλεξε τη σιωπή η Λίνα Μενδώνη; Ήταν όλες αυτές τις μέρες απασχολημένη με άλλα και είχε βρεθεί στη Βουλή; Η «επιτελική οργάνωση» εκτός από ατελέσφορη αποδεικνύεται και επικίνδυνη καταπώς φαίνεται από υπουργείο Πολιτσμού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter