Εξηγήσεις ζητούν Σπίρτζης και Πολάκης από Θεοδωρικάκο για τον ανοιχτό δίαυλο ΕΛΑΣ – υποκόσμου

Εξηγήσεις ζητούν Σπίρτζης και Πολάκης από Θεοδωρικάκο για τον ανοιχτό δίαυλο ΕΛΑΣ – υποκόσμου

Απαντήσεις ζήτησαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Παύλος Πολάκης αναφορικά με τις αποκαλύψεις του «Βήματος» για την απευθείας επικοινωνία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με νονούς και μέλη του υποκόσμου.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό: Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας Tάκη Θεοδωρικάκου 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση του Παναγιώτη Πούπουζα, εκλεκτού της κυβέρνησης για τη θέση του νέου διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις από τον υπουργό για τα ζοφερά στοιχεία που έφερε στο φως η εφημερίδα του Ομίλου Μαρινάκη.

Παρά την προσπάθεια του συνήθη υπόπτου Αθανασίου Μπούρα να μην του επιτρέψει να θέσει το ζήτημα των συνεννοήσεων αστυνομικών και ποινικών, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «οι αποκαλύψεις κλονίζουν τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όλη την ΕΛ.ΑΣ και όλη την κοινωνία».

Εν συνεχεία, ζήτησε από τον υπουργό να απαντήσει γιατί δεν ανέμενε την ολοκλήρωση της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας για να συνεχίσει τη διαδικασία των κρίσεων, ενώ κάλεσε τον Τ. Θεοδωρικάκο να διευκρινίσει αν μπορούν να διεξαχθούν δύο παράλληλες έρευνες, αφού μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ανακοινώθηκε και ΕΔΕ. Επιπλέον, ζήτησε τον υπουργό γνωστοποιήσει τα στοιχεία του εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που συνδιαλέγεται -σύμφωνα με το «Βήμα»- με νονούς.

«Γνωρίζετε αν υπάρχουν καταγγελίες εις βάρος σας και πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό;» ρώτησε τον νέο διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ενώ τον προκάλεσε να πάρει θέση για την έγκριση που δόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ σε μέλη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης να προβούν σε κινητοποίηση. Βέβαια, ο Π. Πούπουζας απέφυγε να δώσει κάποια απάντηση για τους χρυσαυγίτες, ενώ τόνισε πως δεν ασχολείται με δημοσιεύματα.

«Εμπλέκεται ο διευθυντής του γραφείου σας υπουργέ;»

Ο Π. Πολάκης ρώτησε ευθέως τον υπουργό αν είχε υποψίες ότι είναι διεφθαρμένοι οι ανώτατοι αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν γιατί δεν τους έστειλε κατευθείαν στον εισαγγελέα, όπως είχε πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχη περίπτωση διεφθαρμένων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Δείχνοντας στο Σώμα την εφημερίδα το «Βήμα» και διευκρινίζοντας πως με το συγκεκριμένο Μέσο οι σχέσεις του δεν είναι καλές, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας ζήτησε από τον Τ. Θεοδωρικάκο να αποσαφηνίσει εάν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται σε αυτές τις συνδιαλλαγές με τον υπόκοσμο, καθώς στο δημοσίευμα του «Βήματος» υπάρχει η εξής αποστροφή με ημερομηνία 22/5/2022: «Με πήρε του υπουργού και μου είπε κομπλέ».

«Όλα στο φως»

Το μότο που επικαλούταν η κυβερνητική πλειοψηφία για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών επιστράτευσε ο Τ. Θεοδωρικάκος για να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα στο φως». Ο υπουργός απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι απέφυγε να διευκρινίσει εάν ο διευθυντής του γραφείου του εμπλέκεται στην υπόθεση που αποκάλυψε το «Βήμα».

Ο διορισμός του Π. Πούπουζα υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να καταψηφίζουν. «Παρών» δήλωσαν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter