Εξιτήριο για Μπολσονάρο στις ΗΠΑ, ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Μπραζίλια

Εξιτήριο για Μπολσονάρο στις ΗΠΑ, ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Μπραζίλια

Ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο έλαβε εξιτήριο χθες Τρίτη από νοσοκομείο κοντά στο Ορλάντο, στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου εισήχθη τη Δευτέρα.

Ο Μπολσονάρο, μετέβη αεροπορικώς στη Φλόριντα 48 ώρες προτού ολοκληρωθεί η θητεία του. εισήχθη στο νοσοκομείο μια μέρα αφού χιλιάδες ακροδεξιοί εισέβαλαν στις έδρες των τριών εξουσιών στην Μπραζίλια, στο Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το προεδρικό μέγαρο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Του προσφέρθηκαν φροντίδες για πόνους στο έντερο, με τους γιατρούς να διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τον ακροδεξιό πολιτικό πως είτε θα κινήσει διαδικασίες για να βγάλει βίζα, ή θα εγκαταλείψει τη χώρα εντός 30 ημερών. 

Αυξάνεται η αστυνόμευση στην Μπραζίλια

Εξακόσιοι και πλέον αστυνομικοί από όλη τη Βραζιλία θα μετατεθούν μέχρι νεοτέρας στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, την Μπραζίλια, στον απόηχο της επίθεσης σε κυβερνητικά κτίρια.

Πρόκειται για αστυνομικούς που υπηρετούν σε 15 πολιτείες, διευκρίνισε την Τρίτη η εφημερίδα Folha de São Paulo. Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε μετά τις ταραχές οι καταυλισμοί έξω από στρατώνες οπαδών του κ. Μπολσονάρου, που απαιτούν οι ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν σε πραξικόπημα και να ανατρέψουν τον κεντροαριστερό πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, να απομακρυνθούν εντός 24 ωρών, με αποτέλεσμα να αρχίσει επιχείρηση ευρείας κλίμακας της αστυνομίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter