Εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης ανακάλυψε η NASA

Εξωπλανήτη στο μέγεθος της Γης ανακάλυψε η NASA
Πηγή: interestingengineering.com

Εξωπλανήτη που έχει το μέγεθος της Γης και κατά πάσα πιθανότητα είναι γεμάτος με ηφαίστεια ανακάλυψε ομάδα αστρονόμων της NASA.

Συγκεκριμένα, μελετώντας δεδομένα που συνέλεξαν ο δορυφόρος Transiting Exoplanet Survey Satellite της NASA, το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer και επίγεια τηλεσκόπια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η επιφάνεια του εξωπλανήτη LP 791-18d είναι πιθανότατα καλυμμένη από ηφαίστεια και μπορεί να σημειώνονται εκρήξεις με την ίδια συχνότητα όπως το φεγγάρι του Δία, η Ιώ, το πιο δραστήριο γεωλογικώς αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα.

Ο LP 791-18d βρίσκεται σε απόσταση περίπου 90 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό Κρατήρ, όπου περιστρέφεται γύρω από ένα ερυθρό νάνο, τον πιο κοινό τύπο άστρο στο γαλαξία μας. Στο σύστημα έχουν εντοπιστεί και άλλοι δυο εξωπλανήτες. Ο LP 791-18b, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι 20% μεγαλύτερος από τη Γη και ο LP 971-18c, ο οποίος έχει περίπου 2,5 φορές το μέγεθος της Γης και μάζα επτά φορές μεγαλύτερη από αυτή του πλανήτη μας. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ο ογκώδης πλανήτης LP 971-18c μπορεί να συμβάλλει στην πιθανή ηφαιστειότητα του πρόσφατα εντοπισμένου εξωπλανήτη.

Αν και η ηφαιστειακή δραστηριότητα ακούγεται σαν εμπόδιο για το νερό και την πιθανή ύπαρξη ζωής, μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει τον πλανήτη να συντηρήσει κάποιους είδους ατμόσφαιρα. Τα ηφαίστεια μπορούν να οδηγήσουν σε αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού ενός πλανήτη, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

https://www.youtube.com/watch?v=yv2JNbeIiek&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.ieidiseis.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Πηγή: interestingengineering.com, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter