Εξόρμηση ΚΚΕ με πρόταση διεξόδου και κάλεσμα πάλης 10 σημείων

Εξόρμηση ΚΚΕ με πρόταση διεξόδου και κάλεσμα πάλης 10 σημείων

Μια μεγάλη εξόρμηση σε γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά και σε χώρους δουλειάς ανά την Ελλάδα ξεκινούν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ για να φέρουν κοντά στον κόσμο τις θέσεις του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, ο Περισσός θέτει στο κέντρο της συζήτησης με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους την οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσής τους με καλύτερους όρους, «για να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές υπέρ του λαού».

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που χιλιάδες άνθρωποι έκαναν το βήμα να περάσουν τις πύλες του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Παράλληλα, εδώ και μήνες εργάτες, φοιτητές και μαθητές, υγειονομικοί, άνθρωποι της επιστήμης και της Τέχνης, δίνουν μάχες στους χώρους δραστηριότητάς τους για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο Περισσός απευθύνεται σε όλον αυτό τον κόσμο αλλά και σε όσους προβληματίζονται για τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, ζητώντας απαντήσεις μακριά από τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.

Στόχος του ΚΚΕ είναι να διαμορφώνονται εστίες αντίστασης για όλα τα κρίσιμα εργατικά – λαϊκά προβλήματα, που «οξύνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως είναι η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, με αιχμή την εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη, η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας και η διαμόρφωση του λεγόμενου “νέου ΕΣΥ”, η ακρίβεια και η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές, η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή κλπ.».

Ο Περισσός προχωρά σε πολιτικό άνοιγμα με αφετηρία το αγωνιστικό κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής που δημοσιεύεται στον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 2-3 Οκτώβρη 2021. Οι κομματικές οργανώσεις, οργανώνουν συσκέψεις και συγκεντρώσεις, ενώ ξεκινούν εξορμήσεις μελών και στελεχών. Μάλιστα, συνεχείς περιοδείες και παρεμβάσεις θα κάνει το επόμενο διάστημα και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. “Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας”, είναι το μοτό της παρέμβασης του ΚΚΕ.

Άλλωστε, η απόφαση του 21ου Συνεδρίου του επεσήμαινε ότι η μελετημένη πείρα μαζί με την ίδια την αντικειμενική εξέλιξη των κοινωνιών μπορούν να οδηγήσουν στη νέα κοινωνία, αν οι λαοί το βάλουν στόχο, αν αποφασίσουν να δείξουν την πραγματική τους δύναμη. Κατά τον Περισσό, με κοινό βηματισμό μπορούν να δημιουργηθούν «ρωγμές στο σημερινό σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα», να συγκροτηθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, «όχι μόνο για να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις για τη ριζική ανατροπή, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

Στην παρέμβαση-κάλεσμα ο Περισσός, εξηγεί γιατί από κάθε κυβερνητική θητεία η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία βγαίνει με λιγότερα δικαιώματα, χειροτερεύει η θέση της, και βρίσκεται με περισσότερα βάρη στις πλάτες της. Όπως σημειώνει «έχουν όλα δοκιμαστεί και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και αλλού. Γιατί οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται».

Σύμφωνα με τον Περισσό, εμπόδιο στη λαϊκή ευημερία, είναι ότι «έχουμε απέναντί μας ένα εχθρικό κράτος, μια οικονομία και συνολικά μια κοινωνική οργάνωση, που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

To ΚΚΕ επιτίθεται έντονα κατά της ΝΔ για το αντιλαϊκό κυβερνητικό της πρόγραμμα. Κατηγορεί πάντως για υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, που διαμαρτύρονται για τους αντιλαϊκούς νόμους, την ίδια στιγμή που, όπως σημειώνει το ΚΚΕ, αποδέχονται το στρατηγικό πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτοί βασίζονται, ψηφίζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων τους.

«Δεν είναι αθώοι του αίματος όλοι όσοι προετοίμασαν τη σημερινή νέα φάση της αντιλαϊκής αντεργατικής επίθεσης ως κυβερνήσεις, διατηρώντας και ενισχύοντας το αντεργατικό αντιλαϊκό πλαίσιο με διάφορα προσχήματα», αναφέρει ο Περισσός.

Δέκα μέτωπα πάλης

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση ενάντια στην πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Θέτει μάλιστα τον άξονα πάλης στη βάση 10 σημείων:

-Την υπεράσπιση του αξιοπρεπούς εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, τη μείωση του χρόνου εργασίας, την κατοχύρωση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη διασφάλιση μόνιμης δουλειάς για όλους, με σταθερό ωράριο.

-την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση των έμμεσων φόρων, την ουσιαστική μείωση της φορολογίας για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους και μετακύλιση των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο.

-Την υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, με μείωση έως και κατάργηση των εισφορών των εργαζομένων. Να πληρώσει το κεφάλαιο. Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

-Την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και στα μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, με εξειδικευμένα μέτρα για τον γυναικείο οργανισμό και τη μητρότητα. Για ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για διασφάλιση σύγχρονης λαϊκής κατοικίας.

-Την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων ενάντια στην κρατική καταστολή και τις απαγορεύσεις, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, την κατάργηση όλων των νόμων, που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση, το απεργιακό δικαίωμα και τις διαδηλώσεις.

-Την απεμπλοκή της χώρας μας απ’ τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία. Το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό «ευρωΝΑΤΟική εποπτεία».

-Το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, την Προσχολική και Ειδική Αγωγή, στην ανάπτυξη του ελεύθερου χρόνου και την πρόσβαση του λαού στον Πολιτισμό με όλες τις απαραίτητες υποδομές.

-Την εξασφάλιση της κατοικίας με ιδιαίτερη φροντίδα για τα νέα ζευγάρια, την κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την απαγόρευση της διακοπής σε λαϊκές κατοικίες για χρέη σε νερό, ρεύμα και τηλέφωνο.

-Την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων με κατοχύρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και τη διαγραφή μέρους των χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο.

-Την κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter