Έξωση στο αυτιστικό παιδί του – Πατέρας αφέντης επιχειρεί να πουλήσει το σπίτι όπου διαμένουν η πρώην σύζυγος και ο γιος

Έξωση στο αυτιστικό παιδί του – Πατέρας αφέντης επιχειρεί να πουλήσει το σπίτι όπου διαμένουν η πρώην σύζυγος και ο γιος

Πατέρας – αφέντης επιχειρεί να πουλήσει το σπίτι όπου διαμένουν η πρώην σύζυγός του και ο 14χρονος γιος τους, αδιαφορώντας για το μέλλον τους

Η Βοϊσάβα Χ. και ο 14χρονος γιος της, που πάσχει από αυτισμό, απειλούνται με έξωση από τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του παιδιού. Χωρίς καμία αιδώ, ο πατέρας και πρώην σύζυγος πλέον της Βοϊσάβα δεν σέβεται καν το ίδιο του το παιδί. Αν και συνταξιούχος ναυτικός με εφάπαξ χιλιάδων ευρώ, με δική του μονοκατοικία και καταθέσεις, απειλεί με έξωση παιδί και μητέρα, η οποία αδυνατεί να εργαστεί διότι προσέχει τον 14χρονο σε εικοσιτετράωρη βάση. Τη σοβαρότητα της κατάστασης υποτίμησε και η Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγε η μητέρα. Ο δικαστής εξέτασε μόνο το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, που είναι η κυριότητα του οικήματος από τον πατέρα, αδιαφορώντας για τον αυτισμό του παιδιού.

«Ο πατέρας πάντα ήθελε την ανάληψη της φροντίδας του άρρωστου παιδιού από την Πρόνοια» λέει στο Documento ο νομικός παραστάτης της μητέρας Χρήστος Τράγκας, ενώ ως προς τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι σε μητέρα και παιδί επισημαίνει: «Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, χωρίς να εξετάσει το κατεπείγον αλλά ούτε τα έγγραφα που της προσκομίστηκαν, ανάγκασε τη μητέρα του παιδιού –άνεργη λόγω της ασθένειας του ανηλίκου– να ανέχεται ενέργειες (επισκέψεις μεσιτών, σχετικές αγγελίες) με τις οποίες θα καταστεί δυνατή η πώληση του εν λόγω ακινήτου, ειδάλλως θα αναγκαστεί αυτή να πληρώνει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε φορά που δεν θα δεχτεί τον οποιοδήποτε σχετιζόμενο με την πώληση του σπιτιού. Μάλιστα δεν επέτρεψε ούτε την είσοδό της στον χώρο της εκδίκασης της προσωρινής διαταγής. Οι ενέργειες αυτές θα συντελέσουν στο να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα στο παιδί, ενώ πρέπει να ζει σε ένα εντελώς ήρεμο περιβάλλον. Θα αισθανθεί κυριολεκτικά ότι χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και θα αγωνιά για το μέλλον του».

Τη διώχνει από το σπίτι που η ίδια πλήρωνε

Η Βοϊσάβα Χ. ήρθε στην Ελλάδα από την Αλβανία πριν από 25 χρόνια μαζί με τον πρώτο της γιο για ένα καλύτερο μέλλον. Εργαζόταν σκληρά ως καθαρίστρια. Με τον ναυτικό και μετέπειτα σύζυγό της γνωρίστηκαν το 2007. Εκείνος λόγω επαγγέλματος έλειπε από το σπίτι από έξι έως εννιά μήνες τον χρόνο. Εκείνη έως το 2010 έκανε δύο δουλειές: ήταν οικιακή βοηθός και καθαρίστρια σε νοσοκομείο με μηνιαίες αποδοχές ύψους 1.700 ευρώ τις οποίες διέθετε στον άντρα της για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο. Τον Απρίλιο του 2010 απέκτησαν τον Παναγιώτη και λίγους μήνες μετά παντρεύτηκαν. Το παιδί τους σε ηλικία τριών ετών διαγνώστηκε με αυτισμό.

Οπως η ίδια λέει στο Documento: «Κάλυπτα δόσεις στεγαστικού δανείου που αυτός είχε λάβει για την αγορά του σπιτιού στον Πειραιά. Σε αυτό το σπίτι κατοικεί σήμερα το παιδί μου, το οποίο θέλει να πετάξει στον δρόμο. Προσέφυγε και στη Δικαιοσύνη. Αντί να καταβάλλει ολόκληρη τη διατροφή των 350 ευρώ προς το παιδί μας, του δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα με το να στέλνει μεσίτες και αγοραστές του σπιτιού και να βάζει αγγελίες για την πώλησή του».

Ασκούσε βία και στο παιδί και στη μητέρα

Οι εντάσεις ξεκίνησαν από την αρχή της συμβίωσής τους, με αποκορύφωμα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2011. Η Βοϊσάβα Χ. κοιμόταν και δεν άκουσε το κλάμα του γιου τους. Ο άντρας ξύπνησε θυμωμένος και τη σήκωσε. Πήρε μαχαίρι και άρχισε να την κυνηγάει μέσα στο σπίτι μπροστά στα παιδιά! Εκτοτε η βίαιη συμπεριφορά του συνεχίστηκε όσο βρισκόταν στο σπίτι, ενώ η ίδια περίμενε να φύγει για ταξίδι ώστε να ηρεμήσουν τόσο η ίδια όσο και το παιδί. Ο πατέρας ασκούσε σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία και στους δύο. Μάλιστα είχε επικαλεστεί και την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή όταν αναφερόταν σε εκείνη, ενώ αποκαλούσε τον μεγαλύτερο γιο της γυναίκας αλλά και το δικό τους παιδί «γαμ… Αλβανούς».

Η κατάσταση χειροτέρευσε όταν ο μικρός Παναγιώτης διαγνώστηκε με αυτισμό. Το ζευγάρι χώρισε το 2019. Ο πατέρας στη συνέχεια μετά βίας έδινε τη διατροφή που είχε ορίσει το δικαστήριο με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Μια διατροφή ελάχιστη σε σχέση με τις ανάγκες του παιδιού. Σήμερα έχει κάνει νέα οικογένεια, εγκαταστάθηκε στην επαρχία, επιθυμεί διακαώς να πουλήσει το σπίτι και απαιτεί να μπαίνουν μεσίτες για να το δουν.

Οπως εξηγεί η Βοϊσάβα Χ.: «Το παιδί μου λόγω του αυτισμού του κοντεύει να τρελαθεί όταν βλέπει ότι το πλησιάζουν τρίτοι άνθρωποι, με αποκλειστικό μάλιστα σκοπό να το πετάξουν στον δρόμο. Οσον αφορά εμένα, στέκομαι πάνω από το παιδί, γεγονός που με κάνει να μην μπορώ να εργαστώ, και τα έξοδα τα δικά μου αλλά και εκείνα του Παναγιώτη τα καλύπτει (κατά μεγάλο μέρος) ο ενήλικος γιος μου. Πρόκειται, για χάρη μας, να ξενιτευτεί.

Ελπίζω τα όργανα της Δικαιοσύνης της χώρας μας, που θα επιληφθούν στη συνέχεια της υπόθεσης, στο πλαίσιο του καθήκοντός τους και περιφρουρώντας το κύρος τους και εγκύπτοντας στον αυτισμό του παιδιού, να μπορέσουν να το βοηθήσουν να μην εξοντωθεί από ψυχολογικής ή και κατ’ επέκταση σωματικής άποψης» εύχεται μέσω του Documento ο νομικός παραστάτης της μητέρας.

Δείτε επίσης:

Χαλκίδα: Η «εκλεκτή» του Πιτσιλή, η «αλβανική» γραμμή, και ο ρόλος της «Λίνας» – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών

«Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

Χαλκίδα: Ο υφυπουργός Σπανάκης είχε βραβεύσει την προϊσταμένη ΔΟΥ, του κυκλώματος εκβιαστών εφοριακών

Χαλκίδα: Η ιεραρχία της μαφίας των εφοριακών – Τα σημειωματάρια με τα ποσά και τα ονόματα (Video)

Χαλκίδα: Εκβιασμοί επιχειρηματιών και «λεία» 95.600 ευρώ – Έτσι δρούσε το κύκλωμα εφοριακών

Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter