Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών εταιρεία real estate στο Κολωνάκι – Ιδρύθηκε πριν από έναν μήνα

Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών εταιρεία real estate στο Κολωνάκι – Ιδρύθηκε πριν από έναν μήνα

«Μαίνεται» η θύελλα των αποκαλύψεων που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή, με το ενδιαφέρον των αρχών να στρέφεται πλέον προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ίδρυσε, μαζί με τον επίσης συλληφθέντα σύζυγο της Φραντσέσκο Τζόρτζι, εταιρεία real estate στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, πριν από περίπου έναν μήνα. 

Η εταιρεία αυτή φαίνεται να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών, οι οποίες ενδεχομένως να εικάζουν πως πίσω από την εταιρεία κρύβονται «σκελετοί». Για τον λόγο αυτόν έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η διαταγή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μελών της οικογενείας της αλλά και του συντρόφου της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραπάνω δέσμευση έχει ήδη κοινοποιηθεί στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια, κ.λπ.). 

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις: Δεσμεύεται η περιουσία της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα

Η περιουσιακή της κατάσταση

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που κατέθεσε η Εύα Καϊλή, παρατηρείται κλιμακωτή αύξηση των εισοδημάτων της από το 2012 έως το 2018, όταν και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο. Τα δηλωθέντα ετήσια εισοδήματα φτάνουν τις 165 χιλιάδες ευρώ, με την ίδια να κατέχει το αξίωμα του ευρωβουλευτή από το 2019.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις πόθεν έσχες, η Εύα Καϊλή έχει στην κατοχή της έχει 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα, καταθέσεις ύψους 463 χιλιάδων ευρώ και επενδύσεις ύψους 2.400 ευρώ. Ακόμη, δεν έχει καμία δανειακή υποχρέωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο ποσό σε μετρητά (150.000 ευρώ) μέσα σε σακούλες και σε μια βαλίτσα, στοιχείο που δικαιολόγησε την αυτόματη άρση της ασυλίας καθώς θεωρήθηκε ως τέλεση αδικήματος επ’ αυτοφόρω.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διαφθορά

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter