Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο: Ο ισραηλινός στρατός διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο: Ο ισραηλινός στρατός διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Σε σοβαρές κατηγορίες προβαίνει η Mη Kυβερνητική Oργάνωση Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις πρακτικές του ισραηλινού στρατού. Σε ανάρτηση στη διαδικτυακή πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναλύει οπτικοακουστικό υλικό που δημοσίευσαν οι ίδιες οι ισραηλινές δυνάμεις, στο οποίο στρατιώτες του Ισραήλ φαίνεται να εκτελούν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους πισώπλατα, οι οποίοι φαίνεται ότι επιθυμούσαν να παραδοθούν. 

Πισώπλατα

Το βίντεο δείχνει τις ισραηλινές δυνάμεις να πυροβολούν στην πλάτη τέσσερις Παλαιστίνιους που φαίνεται να σηκώνουν τα χέρια με σκοπό την παράδοση, ενώ τοποθέτησαν όπλα δίπλα στα άοπλα σώματα μετά την εκτέλεσή τους, για να πανηγυρίσουν που εξόντωσαν δήθεν μαχητές. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, τη στιγμή της προσπάθειάς τους να παραδοθούν, οι Παλαιστίνιοι είναι άοπλοι. Ωστόσο, στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά τον πυροβολισμό, ο καθένας από φαίνεται να έχει ένα τουφέκι μερικά εκατοστά από τα χέρια του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο δημοσιεύτηκε από επίσημο ισραηλινό στρατιωτικό μέσο ενημέρωσης.

Καταγραφή των καταστροφών

Το Παρατηρητήριο καταγράφει τη συνεχιζόμενη καταστροφή που προκαλούν οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν τουλάχιστον 70 βιομηχανικές εγκαταστάσεις και 970 οικιστικές μονάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, το Ισραήλ διαπράττει εκτεταμένα εγκλήματα εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, αφού έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρισμού, νερού, τροφίμων και καυσίμων, δημιουργώντας τεράστια απειλή για επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Η ισραηλινή επίθεση έχει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα τον θάνατο 880 Παλαιστινίων, με περίπου το 59% από αυτούς να είναι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 185 παιδιών και 120 γυναικών. Περίπου 5.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί, με εκατοντάδες να παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από ερείπια και κατά μήκος των συνοριακών περιοχών.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Γάζα, στοχεύοντας κτίρια κατοικιών χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και προκαλώντας το θάνατο ολόκληρων οικογενειών.

Περίπου 40 ΜΜΕ και εγκαταστάσεις Τύπου έχουν καταστραφεί λόγω της στόχευσης από το Ισραήλ σε κατοικίες και εμπορικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των πύργων της Παλαιστίνης και του Βατάν. Έχουν πληγεί 56 σχολεία και περίπου 30 νηπιαγωγεία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter