Φάμελλος σε Μητσοτάκη: «Είστε κρυπτόμενος πρωθυπουργός που ψάχνει μίζερα δικαιολογίες» (Video)

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: «Είστε κρυπτόμενος πρωθυπουργός που ψάχνει μίζερα δικαιολογίες» (Video)

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε κατά τη δευτερολογία στην Ολομέλεια ο μεταβατικός πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον κρυπτόμενο που αναζητά «μίζερα δικαιολογίες».

Ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποσύρει τις θεωρίες συνωμοσίας κατά προσφύγων και μεταναστών, αφού αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν πρόσφυγες και μετανάστες με τις πυρκαγιές.

«Έχετε αποδείξεις για τους εμπρησμούς; Η ΕΥΠ έχει κάποια στοιχεία» ρώτησε τον πρωθυπουργό, προσθέτοντας πως δεν προέκυψε κάτι από την ανάκριση των 13 απαχθέντων προσφύγων από κυνηγούς κεφαλών.

Αναφορικά με την υποδαύλιση ρατσιστικού μίσους από μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας, είπε με αφορμή τις αναρτήσεις του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παράσχου Παπαδάκη: «Έκανε κάτι ο πρόεδρος της Βουλής για την καταγγελία μας; Δεν σας ενδιαφέρει αυτό το ζήτημα; Δεν σας ενδιαφέρει κ. πρωθυπουργέ ο κώδικας δεοντολογίας;».

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι δεν ακούσαμε από τον κ. Μητσοτάκη ανάληψη ευθύνης και μία συγγνώμη. Κι αν δεν το προκαλούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δεν θα έλεγε τίποτα για τα ανθρώπινα θύμα» επισήμανε.

Για την πρωτοφανή συνηγορία του πρωθυπουργού από βήματος Βουλής υπέρ κατηγορούμενων αξιωματικών της πυροσβεστικής για το Μάτι, ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως η πολιτεία πρέπει να λαμβάνει υπόψη την υπόδικη θέση των προσώπων που επιλέγει για θέσεις ευθύνης, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός τώρα επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο έκανε κουρελόχαρτο για τη Ρένα Δούρου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Φάμελλος: «Προσωπική σας ευθύνη κ. Μητσοτάκη η εξέλιξη των πυρκαγιών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter