Φάμελλος: «Τελικά όλοι παρακολουθούνται επί κυρίου Μητσοτάκη»

Φάμελλος: «Τελικά όλοι παρακολουθούνται επί κυρίου Μητσοτάκη»
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις", Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την οικονομία, τις διπλωματικές αβελτηρίες με φόντο την αιματοχυσία στη Γάζα και το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για τον νέο τρόπο επιλογής διοικήσεων στο δημόσιο εξαπέλυσε ο Σωκράτης Φάμελλος στη Βουλή.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε δηκτικά τον πρωθυπουργό στη Βουλή, καθώς ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δύο μήνες να παρευρεθεί στην Ολομέλεια. «Τελευταία φορά είδαμε τον πρωθυπουργό στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές. Έκτοτε δεν εμφανιστήκατε… Ίσως γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στην πρόταση που υποβάλλαμε στις 13/9/2023 για να διεξαχθεί συζήτηση προ ημερησίας στη Βουλή για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία» είπε.

Σε σχέση με το μεσανατολικό, επισήμανε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση πυρός, αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και απελευθέρωση των ομήρων, αλλά και για επανεκκίνηση των συνομιλιών για τερματισμό της κατοχής και λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους.

«Είναι στρατηγικό λάθος με επικίνδυνες προεκτάσεις για τη χώρα και κυρίως ντροπή για τον ελληνικό λαό ο έλληνας Πρωθυπουργός να μην ακολουθεί ισορροπημένη στάση» πρόσθεσε, επικρίνοντας τη μη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης.

«Εκθέτετε την Ελλάδα»

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Φάμελλος παρέθεσε όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Από το «ξήλωμα» των μελών της ΑΔΑΕ με την ευγενική χορηγία της Ελληνικής Λύσης, έως τις απειλές που κατήγγειλε ο Χρήστος Ράμμος και τις εκδικητικές διώξεις κατά πρώην μελών της εν λόγω ανεξάρτητης Αρχής. Στηλίτευσε δε πως ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ούτε καν τα θύματα των παρακολουθήσεων δεν έχουν καταθέσει στις εισαγγελικές Αρχές.

«Τελικά όλοι παρακολουθούνται επί κυρίου Μητσοτάκη…» συμπέρανε και συμπλήρωσε πως στη συνάντηση που έγινε χθες με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «ζητήσαμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό ως προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία».

«Κομματισμός, αναξιοκρατία και πελατειακό κράτος»

Όσον αφορά το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «κομματισμό, αναξιοκρατία και πελατειακό κράτος». «Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να σας κατηγορήσει για ερασιτεχνισμό στην κομματικοποιήση του κράτους. Σε αυτό είστε επαγγελματίες…» σχολίασε και υποστήριξε πως «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ασκήσει απόλυτο κομματικό έλεγχο σε ένα κομματικό κράτος», γεγονός που «θάβει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αμεροληψία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter