Φάμελλος: Χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα το Ταμείο Ανακάμψης με ευθύνη Μητσοτάκη

Φάμελλος: Χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα το Ταμείο Ανακάμψης με ευθύνη Μητσοτάκη

«Αντί για μια μεγάλη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας εξελίσσεται σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και τελικά σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημειώνει ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την έκθεση του Ινστιτούτου ΕΝΑ, το οποίο αποκάλυψε ότι έχουν μείνει αναξιοποίητα από την κυβέρνηση τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, κόντρα φυσικά στο κυβερνητικό -δήθεν- επιχείρημα των προηγούμενων ημερών ότι μόνο οι δήμαρχοι που αποτελούν επιλογές της ΝΔ μπορούν να αξιοποιήσουν τα εν λόγω χρήματα.

Οπως σημειώνει σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Σωκράτης Φάμελλος, τα στοιχεία είναι συντριπτικά: «Μόνο 8% πραγματική απορρόφηση. Μόνο 2,5 δισ. πραγματικές πληρωμές. 4,5 δισ. λιμνάζοντες πόροι».

Υπογραμμίζει δε, μεταξύ άλλων, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ενώ η επικίνδυνη κυβερνητική ανεπάρκεια προκάλεσε και την καθυστέρηση της Γ’ δόσης».

Διαβάστε επίσης: Παππάς για Ταμείο Ανάκαμψης: «Δίνετε 6.000€ σε 100.000 μικρομεσαίους και 18 δισ. σε 500 μεγάλες επιχειρήσεις» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter