Φίλης: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και συνέπειες»

Φίλης: «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και συνέπειες»
Φωτογραφία Αρχείου

Επικριτικός στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστροφή των μαθητών στα θρανία από τις 10 Ιανουαρίου με self test και διατήρηση του απαράδεκτου 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα, ήταν ο Νίκος Φίλης, ο οποίος σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κάνει λόγο για ανεύθυνους, οι οποίοι αποφασίζουν να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές όπως έκλεισαν.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει ότι «είναι σαφές ότι επιλέγουν ως «λύση» την ανοσία της αγέλης» και τονίζει ότι δεν λήφθηκε υπόψη καμία από τις παραμέτρους που πρότεινε ο ίδιος χθες Δευτέρα σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων σε ένα πιο ασφαλές πλαίσιο.

«Η κυβέρνηση ρίχνει την ελληνική οικογένεια σε μια απρόβλεπτη δίνη, τη στιγμή που δεν μπορεί – δεν θέλει – να εξασφαλίσει ούτε δωρεάν μοριακά τεστ.» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Φίλης, ενώ η τοποθέτησή του αναφέρει αναλυτικότερα τα εξής:

«Ουσιαστικά δηλαδή, στέλνουν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω στα σχολεία, όπως ακριβώς το Σεπτέμβριο. Πριν την εμφάνιση της Όμικρον, που έχει αλλάξει τα δεδομένα και αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία μας. Κι ας νόσησαν πάνω από 100.000 παιδιά το τετράμηνο που πέρασε. Επέλεξαν μάλιστα να κάνουν τις ανακοινώσεις τους τη μέρα που δημοσιοποιήθηκε το απίστευτο ρεκόρ των 50.126 κρουσμάτων. Την ίδια εβδομάδα που η Ελλάδα πέρασε δεύτερη στον κόσμο, σε κρούσματα αναλογικά με τον πληθυσμό (πλην πολύ μικρών χωρών. Είναι σαφές ότι επιλέγουν ως “λύση” την ανοσία της αγέλης. Λυπάμαι, αλλά είναι ανεύθυνοι υπογραμμίζει.

Χθες κατατέθηκαν δέκα προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ασφαλέστερο -κατά το δυνατόν- άνοιγμα των σχολείων. Αναρωτιέμαι, συζητήθηκαν κάποιες από αυτές στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών; Τι συνέβη; Απορρίφθηκαν συλλήβδην από τους επιστήμονες; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ρωτώ, ούτε ένα από τα μέτρα που προτείναμε, δεν θα βοηθούσε στην ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους; Αποφάσισε αντίθετα η πλειοψηφία των επιστημόνων – μέλη της, να υιοθετήσει το περίφημο “50%+1”;

Η κυβέρνηση ρίχνει την ελληνική οικογένεια σε μια απρόβλεπτη δίνη, τη στιγμή που δεν μπορεί – δεν θέλει – να εξασφαλίσει ούτε δωρεάν μοριακά τεστ. Από δω και πέρα, λυπάμαι ξαναλέω, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και συνέπειες».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter