Φοιτητικό σπίτι: Μικρή διαθεσιμότητα, πανάκριβα τα ενοίκια – Οι τιμές σε Αττική, Κοζάνη και Πάτρα (Video)

Φοιτητικό σπίτι: Μικρή διαθεσιμότητα, πανάκριβα τα ενοίκια – Οι τιμές σε Αττική, Κοζάνη και Πάτρα (Video)

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται για ακόμη μία χρονιά η εύρεση φοιτητικής στέγης για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Τα διαθέσιμα διαμερίσματα στις μεγάλες πόλεις είναι ελάχιστα, ενώ οι τιμές των ενοικίων έχουν πάρει εκ νέου την ανιούσα.

Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Εstates μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με το θέμα, αναφέροντας ορισμένα παραδείγματα για τις τιμές που μπορεί να συναντήσει κάποιος ενδιαφερόμενος για φοιτητική στέγη σε Αττική, Κοζάνη και Πάτρα.

Συγκεκριμένα, για ένα διαμέρισμα 35 τ.μ. στο Γουδί, τα ενοίκια κυμαίνονται στα 460 ευρώ. Τιμή που αυξάνεται σε περίπτωση που το σπίτι είναι ανακαινισμένο ή πλήρως επιπλωμένο. Όσον αφορά τα διαμερίσματα άνω των 50 τ.μ. στου Ζωγράφου, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 450-650 ευρώ, ενώ στην Καλλιθέα το κόστος για μία γκαρσονιέρα ξεκινά από 380 ευρώ, φτάνοντας μέχρι και τα 550.

Στην Κυψέλη, ένα διαμέρισμα 45 τ.μ. μπορεί να έχει ζητούμενο μίσθωμα από 320, ενώ στα Εξάρχεια οι τιμές κυμαίνονται από 380 έως 570 ευρώ για τα ίδια τετραγωνικά.

Στην Πάτρα, για ένα «δυάρι» στο κέντρο της πόλης, το ενοίκιο έχει αυξηθεί στα 380 ευρώ, ενώ λίγα χρόνια πριν η μέση τιμή ανερχόταν στα 250 ευρώ, ενώ στην Κοζάνη παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για στούντιο έως και δυάρι, με το κόστος να ξεκινά από τα 120 ευρώ, φτάνοντας έως τα 280 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter