Φονική σύγκρουση τρένων στην Ινδία – Τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες

Φονική σύγκρουση τρένων στην Ινδία – Τουλάχιστον 13 νεκροί και 50 τραυματίες

Σύγκρουση δυο τρένων στην πολιτεία Άντρα Πραντές της νοτιοανατολικής Ινδίας, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δεκατρείς ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πενήντα επιβάτες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η σύγκρουση και ο εκτροχιασμός των συρμών έγινε ανάμεσα σε δυο πόλεις και αιτία της τραγωδίας εκτιμάται πως ήταν παραβίαση σήματος από μηχανοδηγό επιβατικού τρένου.

«Δεκατρείς επιβάτες είναι νεκροί και άλλοι πενήντα τραυματίες. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος της πολιτειακής κυβέρνησης.

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι τα πρώτα συμπεράσματα της προκαταρκτικής έρευνας δείχνουν «ανθρώπινο λάθος». Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέφερε μέσω X (πρώην Twitter) ότι συνομίλησε με τον υπουργό και εξέφρασε «τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν» ενώ προσεύχεται για «την ταχεία αποθεραπεία των τραυματιών».

Η Ινδία, χώρα όπου το σιδηροδρομικό δίκτυο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα του κόσμου, έχει καταγράψει τρομακτικό αριθμό φονικών σιδηροδρομικών δυστυχημάτων στην ιστορία της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter