Φωτιά στο Σχηματάρι: Εντολή εκκένωσης για το Δήλεσι – Απούσα η Πολιτική Προστασία καταγγέλλει κάτοικος (Photos – Video)

Φωτιά στο Σχηματάρι: Εντολή εκκένωσης για το Δήλεσι – Απούσα η Πολιτική Προστασία καταγγέλλει κάτοικος (Photos – Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Σχηματάρι Βοιωτίας νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε σε οικισμό στο Δήλεσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτοδασική έκταση και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.  Στο σημείο επιχειρούν 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, υδροφόρες ΟΤΑ.

Με εντολή της πυροσβεστικής διακόπηκε η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό τμήμα μεταξύ Οινόης και Χαλκίδας. Τα δρομολόγια Οινόη, Αυλίδα, Χαλκίδα γίνονται με λεωφορεία μέχρι νεοτέρας.

Επίσης, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) πηγαίνει στην περιοχή για να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Απούσα η Πολιτική Προστασία

Την ίδια ώρα, πολίτης που βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μιλώντας στο Open κατήγγειλε την απουσία συνδρομής από την Πολιτική Προστασία.

«Οι μόνοι που βοήθησαν είναι οι Αφγανοί και τα τσιγγανόπουλα, όλοι οι Έλληνες πίνουν φραπέδες στις παραλίες. Οι κάτοικοι κάθονται και τα τσιγγανόπουλα έτρεχαν σαν τρελά να βοηθήσουν για να σωθούν τα σπίτια» ανέφερε.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «η Πολιτική Προστασία είναι ανύπαρκτη», επισημαίνοντας, «πάλι καλά που ήταν εδώ τα παιδιά που δουλεύουν στα χωράφια οι Μπαγκλαντεσιανοί και οι Ινδοί και βοήθησαν».

Φωτογραφίες/Βίντεο: Eviathema.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter