Φταίµε όλοι εκτός από τον Μητσοτάκη και το µπουλούκι του;

Φταίµε όλοι εκτός από τον Μητσοτάκη και το µπουλούκι του;

Πέρυσι, όταν κάηκε τµήµα του µοναδικού δάσους της ∆αδιάς, ο τότε «άριστος» υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης µιλούσε για αλλαγή των σχεδίων αντιµετώπισης πυρκαγιών στον εθνικό δρυµό και διδάγµατα που η κυβέρνηση θα λάµβανε υπόψη στους σχεδιασµούς της.
Φέτος που η µοναδική ∆αδιά χάθηκε και ουδείς γνωρίζει πότε και τι θα ξαναφυτρώσει εκεί, ο νυν «άριστος» υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει. Γιατί προφανώς τίποτε από όσα έλεγε ο Στυλιανίδης δεν έγινε ώστε να µπορεί να αναφερθεί σε αυτά, οπότε ως γνήσιος… αυτοφωράκιας της κυβέρνησης εµφανίζεται όταν δεν γίνεται αλλιώς αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να λέει όσο πιο λίγα γίνεται και να εξαφανίζεται όσο πιο γρήγορα µπορεί.

Μαζί του, πρωταθλητές επίσης στο «άθληµα» της εµφάνισης όσο πατάει η γάτα και της εξαφάνισης όσο γρήγορα τρέχει ο λαγός που τους δίδαξε ο αρχηγός τους, όλα τα µεγάλα αστέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη: από τον Γεραπετρίτη µέχρι τον Οικονόµου και από τον Αδωνη Γεωργιάδη µέχρι τον ∆ένδια.

Αλλωστε, όταν κάτω από την πίεση των περιστάσεων αναγκάζονται να εµφανιστούν, το µόνο που κάνουν είναι να γίνονται καταγέλαστοι. Τέτοιες ώρες όµως δεν υπάρχει χώρος για γέλια παρά µόνο οργή γι’ αυτό το µπουλούκι που άφησε ανοχύρωτη τη χώρα και θυµός για τη συνεχή προσπάθειά τους να µην αναλάβουν την παραµικρή ευθύνη.

Αυτή την απουσία έγνοιας για τους ανθρώπους που κυριολεκτικά καίγονται και την ειδεχθή προσπάθειά τους να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού εκφράζουν οι δηλώσεις του γνωστού και µη εξαιρετέου Σκέρτσου ότι «το κράτος δεν µπορεί να τα κάνει όλα µόνο του» και ότι «χρειάζεται όλοι να έχουµε µια διαφορετική κουλτούρα».

Και δεν πρέπει να ξεχνάµε βέβαια ότι όταν µιλάει ο Σκέρτσος είναι σαν να µιλάει ο Μητσοτάκης, που θέλει µεν να τα πει, αλλά δεν θέλει να αναλάβει και την ευθύνη όσων είπε! Είναι ο Μητσοτάκης λοιπόν που µας λέει ότι πρέπει να τα κάνουµε όλα εµείς γιατί «το κράτος», δηλαδή αυτοί, δεν µπορεί να τα κάνει. Στην πραγµατικότητα µάλιστα αυτό που µας λένε είναι ότι το κράτος τους δεν µπορεί να ασχολείται µε όλα όσα οι πολίτες περιµένουν γιατί είναι «επιτελικό» κι αυτό σηµαίνει ότι ασχολείται µε αυτά που θέλουν αυτοί και τα συµφέροντά τους.

Και επειδή τα συµφέροντά τους είναι πάνω απ’ όλα, όταν ο τρόπος του Σκέρτσου δεν έχει αποτέλεσµα επιστρατεύεται η άλλη «φωνή» του Μητσοτάκη, ο Βορίδης, και αρχίζει την πρακτορολογία, όπως πριν από ένα µήνα στη Ρόδο που έλεγε µε… νόηµα ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η ΕΥΠ. Και αυτό ετοιµάζονται να κάνουν και τώρα στον Εβρο ξαναµιλώντας για την ΕΥΠ που κάνει έρευνες, οι οποίες βέβαια ποτέ δεν καταλήγουν σε συµπέρασµα.

Γιατί ο στόχος δεν είναι το «συµπέρασµα» αλλά η διαχείριση των ρωγµών στην εικόνα τους, ώστε να µπορούν απερίσπαστοι να συνεχίσουν τις µπίζνες τους, ακόµη και πάνω στις στάχτες.¬

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter