Φτάνει πια, σκάστε πια…

Φτάνει πια, σκάστε πια…

Τον ηθοποιό Γεωργούλη λίγο πολύ τον ξέρουμε όλοι. Τον ευρωβουλευτή Γεωργούλη, πάλι, όχι μιας και δεν κατάφερε πολλά εντός του ευρωκοινοβουλίου, επιβεβαιώνοντας όλους αυτούς που γελούσαν με την εκλογή του, πριν από τέσσερα χρόνια. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καταγγελία της υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελέχους του ΠΑΣΟΚ ίσως θα έπρεπε να μας προβληματίσουν για το ποιους ακριβώς στέλνουμε ως χώρα να μας εκπροσωπήσει στο ευρωκοινοβούλιο.

*** Καλά τα χατίρια, καλά τα ρουσφέτια, καλοί οι μισθοί, αλλά φτάνει πια. Πότε επιτέλους θα αντιμετωπίσουμε τον θεσμό του ευρωκοινοβουλίου όπως του αξίζει και όχι όπως οι κομματικοί κύκλοι στην Ελλάδα επιβάλλουν; Σκεφτείτε μόνο τι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Εξελέγη ο Γεωργούλης και ο κάθε Γεωργούλης και έμειναν έξω πανεπιστημιακοί και άνθρωποι με βιογραφικό που θέλεις μία ώρα για να το διαβάσεις. Ως τι εξελέγη; Ως καλός ηθοποιός; Επειδή σαγηνεύει το κοινό με τις ερμηνείες του στο σανίδι; Ούτε καν αυτό. Εξελέγη ως όμορφος και τίποτα άλλο.

*** Οι σοβαρότατες καταγγελίες για βιασμό και πρόκλησης σωματικής βλάβης εις βάρος του είναι ανεξάρτητη, βέβαια, από το βιογραφικό του, αλλά νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει ξανά η συζήτηση για την εκλογή με λίστα και όχι με σταυρό, όπως έγινε στις τελευταίες εκλογές. Ας αποφασίσουν στο κάθε κόμμα ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή, ποιοι έχουν τα φόντα να προσφέρουν για ένα καλύτερο αύριο και εμείς ας πάμε μόνο να διαλέξουμε το κόμμα. Αφού δεν είμαστε άξιοι εμείς να στείλουμε τους καλύτερους, ας τους διαλέξουν άλλοι για μας.

*** Και τελικά πότε και με ποιον τρόπο θα σταματήσει αυτή η ανθρωποφαγία, αυτός ο κανιβαλισμός στα θύματα οποιαδήποτε μορφής βίας; Βγήκαν τα γνωστά ΜΜΕ κι ακολούθησαν τα υπόλοιπα με το ονοματεπώνυμο της καταγγέλλουσας, με φωτογραφίες, με το βιογραφικό της, με όλα. Λες και η γυναίκα – και οποιαδήποτε γυναίκα βρισκόταν στη θέση της – ήθελε να μάθουν για την καταγγελία οι συγγενείς της, οι φίλοι της και όλος ο κύκλος της. Καμία ντροπή. Για μερικά κλικς ακόμα πουλάνε και τη μάνα τους.
Σκάστε πια…

*** Εμείς εδώ, στο Documento, αισθανόμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέλος αυτής της «οικογένειας» που και αρχές έχει και αξίες έχει. Οι εργαζόμενοι στα γνωστά συστημικά ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν τα στοιχεία της γυναίκας μπορούν άραγε να πουν το ίδιο ή ντρέπονται να πουν που δουλεύουν; Ρητορική είναι η ερώτηση…

** Βγήκαν να μιλήσουν για την υπόθεση Γεωργιάδη αρκετοί ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Και ενώ η ίδια έχει καταθέσει ενόρκως στο δικαστήριο υπέρ του Νίκου Γεωργιάδη – που ο Μητσοτάκης του είπε να κάτσει λίγο πίσω να ξεχαστεί το θέμα – για τη γνωστή υπόθεση παιδεραστίας, η ίδια σήκωσε το δάχτυλο για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

*** Πετάει, λέμε, στα social media o Κυριάκος. Μιλούσε στην Κέρκυρα την ίδια στιγμή που μιλούσε στη Δράμα και ο Αλέξης Τσίπρας. Πόσοι λέτε παρακολουθούσαν τον έναν live και πόσοι τον άλλον την ίδια στιγμή;

*** Ένας εργάτης των ναυπηγείων στην Ελευσίνα που έχει ελεύθερο χρόνο και μπράβο του, κάθισε και ζωγράφισε σε πίνακα τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ενώ θα μπορούσε να ζωγραφίσει τον κόσμο ολόκληρο, αυτός αποφάσισε να ζωγραφίσει τον Γεωργιάδη. Εντάξει, τι να πω;
Ο, δε, Γεωργιάδης είπε ότι ο πίνακας δεν έγινε με λεφτά του δημοσίου. Ο πίνακας όχι, αλλά η φιέστα ναι…

*** «ΕΦΚΑ» ήταν η πρώτη λέξη που έγραψε ο γιος του Κωστή Χατζηδάκη. «8ώρο» πάντως σίγουρα δεν θα ήταν, όπως και «συλλογική σύμβαση εργασίας» που είναι σαφώς πιο δύσκολο και να γραφτεί και να νομοθετηθεί.
Μου θύμισε την Κεραμέως που έλεγε ότι η τρίτη λέξη που έμαθε ο γιος της, μετά το «μαμά» και «μπαμπά», ήταν «Κυριάκος».

*** Κατά τα άλλα τα ρουσφέτια συνεχίζονται. Η Μενδώνη έβαλε τους δικούς της στα ΔΣ των Μουσείων και η Κεραμέως προώθησε τα «γαλάζια παιδιά» για τις διευθυντικές θέσεις των σχολείων. Πέταξαν στις συνεντεύξεις όλοι τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter