Φυλλομετρώντας Eλληνες συγγραφείς

Φυλλομετρώντας Eλληνες συγγραφείς

Σταχυολογούμε και προτείνουμε πρόσφατες κυκλοφορίες της εγχώριας λογοτεχνίας

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (χαρτόδετο)
Νίκος Καζαντζάκης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 584
ΤΙΜΗ: €19,90

Το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη επανεκδίδεται λίγες μέρες πριν από το Πάσχα. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Μικράς Ασίας λίγο πριν από την Καταστροφή όπου υπάρχει το έθιμο να αναβιώνουν τα Πάθη του Χριστού κάθε επτά χρόνια. Τα πρόσωπα που λαμβάνουν μέρος επιλέγονται από τον παπά και τους προεστούς του χωριού. Τον Χριστό θα υποδυθεί στο δρώμενο ο Μανολιός, ένας απλός βοσκός, ο οποίος μετά την επιλογή του θα αρχίσει να αλλάζει προσπαθώντας να φτάσει στη μεγαλύτερη ψυχική και σωματική αγνότητα. Οταν στο χωριό καταφτάνουν πρόσφυγες που διώκονται από τους Τούρκους οι ντόπιοι διχάζονται σχετικά με το αν θα τους δεχτούν, καθώς κάποιοι λένε πως φέρνουν μαζί τους επιδημία χολέρας.

Επιχείρηση «Νόστος»
Νικόλας Ζηργάνος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Τόπος
ΣΕΛ.: 440
ΤΙΜΗ: €16,00
Ενα μυθιστόρημα για την αρχαιοκαπηλία, τη σκοτεινή πλευρά της αστυνομίας, τη διαπλοκή των μίντια και το ημίφως των μπαρ της Αθήνας. Ο κορυφαίος αρχαιοπώλης στον κόσμο πεθαίνει κάτω από ύποπτες συνθήκες και έπεται μια διαμάχη για το ποιος θα κληρονομήσει τις χιλιάδες αρχαιότητες αμφίβολης νομιμότητας που είχε κρυμμένες σε αποθήκες στη Βρετανία και την Ελβετία. Στον πόλεμο της διεκδίκησης των αρχαιοτήτων που ξεσπάει ανάμεσα στον συνέταιρο και την οικογένεια του θύματος θα εμπλακούν μεγάλα μουσεία και συλλέκτες. Σε αυτήν τη δίνη θα βρεθεί τυχαία ο Αλέξης Καρράς, ένας αποτυχημένος δημοσιογράφος στα όρια της κατάθλιψης, ο οποίος θα κληθεί να διαλευκάνει την υπόθεση.

Ανθρωποι από χώμα
Δημήτρης Αλεξίου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 320
ΤΙΜΗ: €16,60

Μια βαθιά ματιά στην ελληνική κοινωνία των αρχών της δεκαετίας του ’60, όταν η προέλευση και τα κοινωνικά φρονήματα των ανθρώπων μπορούσαν να γίνουν αφορμή για μεγάλες περιπέτειες. Στο μικρό ορεινό χωριό Βερτίλι η 11η Οκτωβρίου ξεκινά με μια τεράστια καταστροφή. Η βορειοδυτική πλευρά του χωριού καταρρέει μαζί με τρεις από τις στοές του κοντινού ορυχείου και συμπαρασύρει το δημοτικό σχολείο της περιοχής με όλους τους δασκάλους και τους μαθητές. Το μοναδικό παιδί που παραμένει ζωντανό στο χωριό είναι ο εντεκάχρονος γιος του προέδρου του σωματείου των ανθρακωρύχων, οι οποίοι απεργούσαν τη μέρα του ατυχήματος.

Το ποτάμι των χιλίων τυφλών
Πάνος Δημάκης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛ.: 456
ΤΙΜΗ: €17,70

Ενα έργο για τη διαφθορά της εξουσίας και τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Σε μια φανταστική ορεινή κωμόπολη της Αρκαδίας η Μάγδα Ζεΐρη, γυναίκα του τέως δημάρχου, κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ισχύ της. Ετσι, θέλοντας να ελέγχει τους ανθρώπους, ξεκινά να υφαίνει έναν δηλητηριώδη ιστό, στα δίχτυα του οποίου θα παγιδευτεί όλη η κωμόπολη. Eντέλει τη διχάζει σε έναν μικρό εμφύλιο, ξυπνώντας τα πάθη και τις έχθρες που ήταν βαθιά κρυμμένα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Κόκκινη γραμμή
Ειρήνη Ρηνιώτη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αγρα
ΣΕΛ.: 88
ΤΙΜΗ: €10,50

Η δέκατη ποιητική συλλογή της Ειρήνης Ρηνιώτη με τίτλο «Κόκκινη γραμμή» μόλις κυκλοφόρησε. Η ποιήτρια είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, του Κύκλου Ποιητών, καθώς και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου ως ηθοποιός. Εχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές. Οι τέσσερις τελευταίες, «Η ανθοφορία της σιωπής» (2008), «Ιλιγγος» (2011), «Μια βόλτα μόνο» (2016), «Κόκκινη γραμμή» (2023), κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αγρα. Ποιήματά της έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ ορισμένα μελοποιήθηκαν από τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Μάνο Αβαράκη και τον Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο.

Το χάδι
Αλέξανδρος Στεφανίδης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αγρα
ΣΕΛ.: 96
ΤΙΜΗ: €10,00
Το πρώτο βιβλίο του Αλέξανδρου Στεφανίδη, που πρωτοεκδόθηκε το 2013 και τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2014, αποτελείται από δώδεκα διηγήματα, σπαράγματα ζωής της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του αφηγητή σε κάποιο ορφανοτροφείο της Αθήνας. «Θυμήθηκε την τελευταία φορά που ένιωσε τη ζεστασιά της στο σώμα του. Ηταν έξι χρονών και βρίσκονταν σε μια συγγενική επίσκεψη. Τον είχε όρθιο στην αγκαλιά της, ανάμεσα στα πόδια της, με την πλάτη γυρισμένη, και του δάγκωσε χαδιάρικα το αυτί. Ενιωσε την υγρασία των χειλιών της να τον πλημμυρίζει. Χρόνια κρατούσε ζωντανή τη μνήμη από το υγρό χάδι της» διαβάζουμε σε απόσπασμα από το βιβλίο.

Συγκάτοικος
Βασίλης Τσιμπούκης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:Loggia
ΣΕΛ.:168
ΤΙΜΗ: €15,50
Ο Βασίλης Τσιμπούκης εμπνέεται από τη ζωή και το έργο του Νίκου Σκαλκώτα. Αποκλεισμένος στο αθηναϊκό του διαμέρισμα, ένας άντρας βυθίζεται στην εμμονή του με το έργο και τη ζωή του συνθέτη. Συλλέκτης αρχείου και φανατικός ακροατής της μουσικής του, ο μονήρης ένοικος αντιλαμβάνεται τη φασματική παρουσία του Σκαλκώτα να μοιράζεται τον χώρο του και να τον παρασύρει σε ολοένα συχνότερες καταβυθίσεις. Ακολουθώντας την πορεία του συνθέτη στην κατοχική και εμφυλιακή Αθήνα η ταύτιση του άντρα-αφηγητή μαζί του εντείνεται με την επίκληση και εμφάνιση συγγενών και προσώπων που καθρεφτίζονται, αναθυμούνται και διεκδικούν την επιστροφή τους για μια τελευταία φορά.

Ολες μας
Λύο Καλοβυρνάς
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 291
ΤΙΜΗ: €16,00

Ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας Λύο Καλοβυρνάς επιστρέφει αυτήν τη φορά με ένα βιβλίο μυθοπλασίας με θέμα μια θηλυκή οικογένεια που αντιμετωπίζει θέματα αποξένωσης. Τρεις αδερφές πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Μια μητέρα με ένα φοβερό μυστικό το οποίο μια ζωή προσπαθεί να κρύψει από τις κόρες της. Το μυστικό της θα αποκαλυφθεί έπειτα από ένα ατύχημα και θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωπες με το παρελθόν που κρύβει ιστορίες γυναικοκτονιών. Ο μαγικός ρεαλισμός συμπλέκεται με την έμφυλη συνείδηση, τις γυναικοκτονίες, τα οικογενειακά μυστικά και κομμάτια της προσωπικής ιστορίας του συγγραφέα.

Μινώταυρος
Δημήτρης Στεφανάκης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μεταίχμιο
ΣΕΛ.: 704
ΤΙΜΗ: €22.00
Το 1894 στην Κρήτη γίνεται ένα φονικό στα χωριά του νότου κι ένας έρωτας γεννιέται στο Μεγάλο Κάστρο. Στον μισό αιώνα ζωής που ακολουθεί μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος δοκιμάζονται από τα μεγάλα γεγονότα, είτε ζουν στη Κρήτη είτε στο Βερολίνο και το Παρίσι του μεσοπολέμου. «Κυλάει παράξενα ο χρόνος» διαβάζουμε στο βιβλίο, «σκεφτόταν ο Γιαννιός εκείνο το πρωινό της Τετάρτης του 1943. Από την ώρα που ξυπνάς νομίζεις πως μια αόρατη παλάμη ακουμπά στην πλάτη σου και σε σπρώχνει άλλοτε απαλά και άλλοτε απότομα προς τα μπρος κι εσύ δεν έχεις άλλο εφόδιο από τη μνήμη για να κοιτάξεις τι απόμεινε από την περασμένη μέρα, από τα περασμένα χρόνια. Και έρχεται η ώρα που ο άνθρωπος βουλιάζει αργά στην κινούμενη άμμο του γήρατος και αρχίζει πια να μην αντιστέκεται στον χρόνο που του απομένει, και τότε γυρίζει όλο και συχνότερα προς τα πίσω, σαν να ξαναζεί τη ζωή του από την αρχή, διορθώνοντας όσα τυχόν δεν ήθελε να γίνουν όπως έγιναν».

Τα θαύματα του κόσμου
Μιχάλης Μοδινός
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 224
ΤΙΜΗ: €16,00
Ο Μιχάλης Μοδινός υπογράφει την πρώτη του συλλογή διηγημάτων έπειτα από εννέα μυθιστορήματα, στην οποία για άλλη μια φορά υπερβαίνει τις γραμμές των συνόρων κάθε είδους (γεωγραφικά, πνευματικά, ψυχολογικά). Πρόκειται για ιστορίες που ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε μέρη όπως η Κρήτη και η Κούβα, η Χαλκιδική και οι πηγές του Νείλου, η λίμνη της Γενεύης και το Αϊνταχο, προκειμένου να διερευνήσει την αξία των μικρών πραγμάτων, την αναγωγή τους στα μεγάλα και την ικανότητα να εκπλήσσεσαι μπρος στα θαύματα του κόσμου.

Ιππόκαμπος
Αντώνης Μυλωνάκης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 176
ΤΙΜΗ: €14

Ο Αντώνης Μυλωνάκης αφηγείται μια ιστορία για το πώς θα ήταν η ζωή δίχως αναμνήσεις. Ολα αρχίζουν όταν η Γη δέχεται την εισβολή μιας απόκοσμης ακτινοβολίας που μεταλλάσσει τα ψυχικά δάκρυα σε τοξικά, με αποτέλεσμα όποιος κλαίει να χάνει τα μάτια του. Ο κόσμος ποτέ δεν θα είναι πλέον ο ίδιος καθώς κλονίζονται όλες οι θεμελιώδεις αρχές και τελικά καταρρέουν, ενώ όσοι άνθρωποι απομένουν αντιμετωπίζουν τις μνήμες ως πιθανή απειλή και ζουν απομονωμένοι.

Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου
Ανδρέας Μήτσου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 216
ΤΙΜΗ: €15,00
Η ανάγκη ενός δεκαεξάχρονου μαθητή να δει τη μητέρα του ευτυχισμένη τον ωθεί να επέμβει στην προσωπική της ζωή και να τη συστήσει στον κατά πολύ νεότερό της καθηγητή του. Οταν οι δυο τους γίνονται ζευγάρι προκύπτει ένα περίεργο τρίγωνο μάνας – καθηγητή – μαθητή. Ο έφηβος, όμως, δεν θα μπορέσει να χειραγωγήσει την παράταιρη σχέση και να ελέγξει το πάθος της. Ούτε θα κατορθώσει να εγκλωβίσει σ’ αυτήν τον νεαρό καθηγητή και να σώσει τη μάνα του. Το μόνο που του απομένει είναι η εκδίκηση.

Τρεις ερωτήσεις
Κλαίρη Θεοδώρου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 424
ΤΙΜΗ: €18,80

Ενα μυθιστόρημα αγωνίας από την Κλαίρη Θεοδώρου με κεντρικούς ήρωες τον Μάρκους Κέλερ, επιθεωρητή του τμήματος Ανθρωποκτονιών στο Βερολίνο, και τη συνάδελφό του Βανέσα Σουλτς, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εξιχνίαση μιας σειράς άγριων δολοφονιών. Ολες συνδέονται με το παρελθόν του Ανατολικού Βερολίνου και του Τείχους. Τα θύματα θυμίζουν σπασμένες κούκλες καθώς ο δράστης τα συνθλίβει με σφυρί, αφήνοντας όμως ανέγγιχτα τα πρόσωπά τους. Με τον ίδιο τρόπο έχουν δολοφονηθεί λίγους μήνες πριν η σύζυγος και η κόρη του Κέλερ, ενώ για το έγκλημα έχει συλληφθεί ο πεθερός του, πρώην επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Καλντερίμι
Γιάννης Καλπούζος
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 576
ΤΙΜΗ: €22,20

Με φόντο τη Θεσσαλονίκη από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις δύο πρώτες δεκαετίες του 20ού οι ήρωες του βιβλίου σμίγουν με νταήδες, τυχοδιώκτες και αδερφικούς φίλους, ενώ στο προσκήνιο εναλλάσσονται συμμορίες, χοροεσπερίδες, καφέ σαντάν, χαμαιτυπεία, πόρνες, κατάσκοποι, βομβιστικές επιθέσεις, πυρκαγιές. Πότε βλέπουν τ’ αστέρια να σπιθίζουν, πότε τραντάζονται στο καλντερίμι της ζωής και πότε φλέγονται στο καμίνι της εκδίκησης, της προδοσίας, των ηθών, της απώλειας, του μίσους, του εθνικισμού, του χρήματος, μα και στον ξέφρενο χορό του έρωτα.

Η ερωμένη του πατέρα
Σοφία Βόικου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛ.: 424
ΤΙΜΗ: €18,80

Την άνοιξη του 1999, κατά τη διάρκεια των 78 ημερών των νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, ο πολεμικός ανταποκριτής Νέστορας Μπενέτος γνωρίζει τη Λίλα. Πίσω στη Θεσσαλονίκη τον περιμένουν οι δυο κόρες του και η γυναίκα του, η διάσημη τσελίστρια Ελισάβετ Λευκαδία. Ο δρόμος όμως φαντάζει δίχως επιστροφή. Χρόνια μετά τον θάνατο της Ελισάβετ η κόρη της Αρια ανακαλύπτει τα γράμματα της ερωμένης του πατέρα της και αποφασίζει να πάει να τη συναντήσει.

Η κόρη και η νύχτα
Αθηνά Τσάκαλου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Τόπος
ΣΕΛ.: 256
ΤΙΜΗ: €13,80
Το βιβλίο αποτελεί την ιστορία κάθε κόρης που συνειδητοποιεί αργά ή γρήγορα ότι οφείλει να διεισδύσει στην αδιαπέραστη νύχτα όπου έχει αμετάκλητα βυθιστεί η κακοποιημένη μητέρα της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πικρές συνειδητοποιήσεις που έπονται. Η «Κόρη και η νύχτα» είναι ένα μυθιστόρημα όπου το χιόνι που καλύπτει απ’ άκρου σ’ άκρο το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς σύμβολο της φύσης ή σκηνογραφία, αλλά τον δυναμικό πρωταγωνιστή που ως αρχαίος χορός σχολιάζει, υπογραμμίζει, αγκαλιάζει ή παρασύρει τους ήρωες στην ατέλειωτη σιωπή του.

Οι γυναίκες του Αντον
Μαρία Τσιμά
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Στερέωμα
ΣΕΛ.: 96
ΤΙΜΗ: €13,00
Το βιβλίο της Μαρίας Τσιμά αποτελείται από μικρά διηγήματα που δίνουν φωνή στις ηρωίδες του Αντον Τσέχωφ. Κεντρικός θεματικός πυρήνας είναι η αναζήτηση της αγάπης που δέχεται τις δονήσεις των μεγάλων αλλαγών και καταρρέει. «Εγώ λιώνω» διαβάζουμε στο βιβλίο «από την επανάληψη μιας αργής ζωής, από την πλήξη της τεμπελιάς σε μια ακίνητη ζωή στην επαρχία, από τη ματαίωση κάθε προσπάθειας, κι εσύ δίνεις σάρκα και οστά σε κάθε λέξη μου. […] Ενας περαστικός θα σέρνει τις μπότες του. Πάντα θα βρίσκω μια στάμπα σκοτωμένο κόκκινο γιατί φτύνω το αίμα μου. Πάντα το άγρυπνο μάτι της αρκούδας θα με φοβίζει τη νύχτα… Σε ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή…».

Η γέφυρα των λεμονιών
Κώστας Φέρρης – Πέρσα Κουμούτση
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ποταμός
ΣΕΛ.: 208
ΤΙΜΗ: €14,90
Ο Κώστας Φέρρης αυτοβιογραφείται (και με στοιχεία μυθοπλασίας) στο βιβλίο που συνέγραψε με την Πέρσα Κουμούτση. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Σούμπρα του Καΐρου όπου μεγαλώνει ο Τάκης βιώνοντας την εξωτική ομορφιά της Αιγύπτου και ταυτόχρονα μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους της χώρας. Στα χρόνια του πολέμου τ’ αδέρφια κι ο πατέρας του υπηρετούν στον αγγλικό στρατό, ενώ ο μικρός ονειρεύεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Η αμέσως επόμενη επιθυμία του είναι να γνωρίσει τον έρωτα και η τρίτη να γίνει σκηνοθέτης κινηματογράφου.

Πες της
Χρήστος Οικονόμου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πόλις
ΣΕΛ.: 144
ΤΙΜΗ: €14,00
Ο Χρήστος Οικονόμου έχει δημοσιεύσει τέσσερις συλλογές διηγημάτων και έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, το Prix Littéraire des Jeunes Européens, το Chowdhury Prize in Literature, το O. Ηenry Prize for Short Fiction, καθώς και με άλλα βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το «Πες της» είναι η ιστορία μιας κούριερ που περιπλανιέται σαν αερικό σε χιονισμένα βουνά και ασημένιες θάλασσες, σε δρόμους απέραντους χωρίς αρχή και τέλος. Μια ιστορία για το μυστήριο, τον πόνο, την τραγικότητα, την τρέλα αλλά και την ανθρωπιά της σύγχρονης ζωής.

Ο παππούς στο τζάκι και άλλες ιστορίες
Δημήτρης Τερζής
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πόλις
ΣΕΛ.: 176
ΤΙΜΗ: €14,00
Η τρίτη συλλογή διηγημάτων του δημοσιογράφου και συγγραφέα Δημήτρη Τερζή αποτελείται από ιστορίες στις οποίες η ζωή συναντιέται με τον θάνατο. Μια μητέρα μιλάει με τον γιο της που πλέον βρίσκεται ψηλά στον ουρανό, μια οικογένεια αποχαιρετά τον παππού στο τζάκι κάπου στα σύνορα του Εβρου, ένας φαντάρος πέφτει πάνω σε μια οικογένεια προσφύγων. Στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου ένας ασθενής περιμένει το μοιραίο χωρίς να έχει υπολογίσει τις διαθέσεις ενός μηχανισμού υψηλής τεχνολογίας που είναι προγραμματισμένος να τον κρατήσει στη ζωή, επειδή «ο θάνατος είναι ένα λάθος, μια παρέκκλιση, ο θάνατος δεν είναι αποδεκτός».

Νοματαίος
Βασίλης Κουνέλης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μετρονόμος
ΣΕΛ.: 218
ΤΙΜΗ: €14,84

Το μυθιστόρημα του Βασίλη Κουνέλη επανακυκλοφορεί. Η ιστορία εξελίσσεται στα μέσα του Αυγούστου του 1978 όταν το γεγονός της αγοράς οικογενειακού αυτοκινήτου γίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα μιας ξέφρενης πορείας για τον νεαρό πρωταγωνιστή Θοδωρή Μπαντουβάκη. Το οικογενειακό ταξίδι ξεκινά από το Χαλάνδρι με προορισμό την πατρογονική αρκαδική Παψολύπη, πυροδοτώντας μαζί με την περιδιάβαση και την αφήγηση σημαντικών ιστορικών στιγμών. Το καλοκαίρι αυτό θα είναι για τον ήρωα το πέρασμα από την παιδικότητα στον κόσμο των ενηλίκων.

Χάραμα Καισαριανής
Γιάννης Τσιαντής
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μετρονόμος
ΣΕΛ.: 312
ΤΙΜΗ: € 15,90

Μετά το «Κορίτσι του τεκέ» ο Γιάννης Τσιαντής επιστρέφει με το νέο του μυθιστόρημα «Χάραμα Καισαριανής», το οποίο αποτελεί χρονικό της κατοχικής Αθήνας και κυρίως της Καισαριανής, μέσα από την εξέλιξη της ζωής στα προσφυγικά, τις μάχες των γειτονιών, τις ταβέρνες, τα εκτελεστικά αποσπάσματα και τα κρατητήρια της Κομαντατούρ. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD με 15 νέα τραγούδια με ανάλογη θεματολογία που ερμηνεύουν οι Ελένη Δήμου, Γιώργος Ξηντάρης, Κατερίνα Τσιρίδου, Βιβή Βουτσελά, Φώτης Βεργόπουλος, Ιουλία Καραπατάκη, Βασίλης Κορακάκης, Αντώνης & Θοδωρής Ξηντάρης, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Γιάννης Τσιαντής, Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter