«Γαλάζια» κονδύλια σε… διαφημιστές της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ

«Γαλάζια» κονδύλια σε… διαφημιστές της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ

Νέο πεδίο για διοχέτευση κονδυλίων διαφήμισης διαμορφώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή τη φορά, χρησιμοποιώντας το αντιμεταναστευτικό… μάρκετινγκ. Οι τρίτες χώρες απ΄όπου πηγάζουν οι αυξημένες ροές μεταναστών/προσφύγων τίθενται στο επίκεντρο για διαφημιστικά μηνύματα τα οποία να αποτρέπουν αφίξεις στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου… εξάγουν τεχνογνωσία αποτροπής, μοιράζοντας προς επιχειρήσεις επικοινωνίας στην Ελλάδα ποσά για καμπάνια σε χώρες προέλευσης μεταναστών που θα οδηγεί σε μείωση της λεγόμενης παράτυπης μεταναστευτικής ροής.

Ήδη, όπως αποτυπώνεται σε έγγραφο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ( Αριθ. Πρωτ.: 31005-28/05/2021) που παρουσιάζει το Documentonews.gr, εκταμιεύονται τα πρώτα κονδύλια για το σχεδιασμό καμπάνιας σε τρίτες χώρες, κυρίως αυτές από όπου, σε μεγαλύτερο βαθμό, προέρχονται άνθρωποι που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής ή κυνηγημένοι, λόγω οικονομικών δυσχερειών, πολιτικών πιέσεων κλπ. Το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, υπό τον υπουργό Νότη Μηταράκη, επιχειρεί να εφαρμόσει τη γραμμή της ΕΕ, όπως αυτή αναδείχθηκε, κατά την άτυπη σύνοδο υπουργών αρμόδιων για τη μετανάστευση, κατά το τέλος Μαΐου, για εκστρατείες ενημέρωσης στους υπηκόους τρίτων χωρών αναφορικά με τους κινδύνους που ενέχει η παράνομη μετανάστευση.

Είναι ενδεικτικό ότι στις 28 Μαΐου 2021, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενέκρινε ποσό 24.514,80 ευρώ για την προμήθεια παροχής υπηρεσιών για «σχεδιασμό καμπάνιας ενημέρωσης σε χώρες προέλευσης για τη μείωση – αποτροπή παράτυπων μεταναστευτικών ροών». Η δαπάνη θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό εξόδων οικονομικού έτους 2021 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Αφορά «έξοδα προβολής, διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων», με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών για σχεδιασμό καμπάνιας ενημέρωσης σε χώρες προέλευσης «για τη μείωση – αποτροπή παράτυπων μεταναστευτικών ροών».

Η υπόθεση αυτή με τις εκστρατείες ενημέρωσης σε τρίτες χώρες για να μην ξεκινούν με κατεύθυνση προς την Ελλάδα, αναδύεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εμφανίσει ότι κρατά σφικτά τα… λουριά της αντιμεταναστευτικής της πολιτικής.

Μάλιστα, ήδη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης προβάλλει ως μείζον ότι η Τουρκία χαρακτηρίζεται «ασφαλής» τρίτη χώρα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργείου Εξωτερικών και Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (7.6.2021). Το ζήτημα αυτό σχετίζεται με αιτούντες άσυλο από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σομαλία. Η Ελλάδα αναγνωρίζει ότι όλα βαίνουν καλώς ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις συνθήκες διαβίωσης στην Τουρκία, η οποία κατά τον υπουργό πληροί τις προϋποθέσεις για να εξετάζει αιτήματα διεθνούς προστασίας αιτούντων…

«Ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και της εγκληματικής δράσης των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών», επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης. Μάλιστα, σημείωσε ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι «απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και θωρακίζει το νομικό οπλοστάσιο της Ελλάδας έναντι αιτημάτων πολιτών από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Σομαλία, που αντικειμενικά δεν έχουν λόγο να μη θεωρούν την Τουρκία ασφαλή χώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter