Γαλαζοαίματα – Την Κυριακή στο Documento – Mαζί το Docville

Γαλαζοαίματα – Την Κυριακή στο Documento – Mαζί το Docville
Βγήκαν μαχαίρια στη ΝΔ για το στραπάτσο στις κάλπες. Σφάζονται οι φατρίες, στο στόχαστρο πρώτη φορά ο Μητσοτάκης
Στη σέντρα Βορίδης, Γεωργιάδης, Αυγενάκης. Οργή της Ντόρας για τη συντριβή Μπακογιάννη. Ξέσπασαν τοπικοί εμφύλιοι για τις αυτοδιοικητικές
Μιλούν στο Documento οι «αντάρτες» περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου
Γ. Αμανατίδης: «Προσπαθούν να πλήξουν την ηθική μου»
Ι. Τρεπεκλής: «Ήρθε ο Άδωνης να μας μαλώσει, αλλά δεν πέρασε…»
Κ. Μουτζούρης: «Επιδίωξαν να με ευτελίσουν»
Αποκάλυψη. Κουκουλώνουν το σκάνδαλο των υποκλοπών, κάνει πλάτες στη συγκάλυψη ο Ανδρουλάκης. Η έρευνα δεν προχωρά, ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ αδιαφορεί
Μέση Ανατολή. Άμεση εμπλοκή της Ελλάδας. 400 Αμερικανοί στρατιωτικοί και 12 αεροπλάνα στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως να γίνει «αμερικανικό στρατηγείο»
Γάζα. Στο χείλος της αβύσσου οδηγεί τον κόσμο η σύγκρουση.
Συνέντευξη Γκιντεόν Λεβί: «Το Ισραήλ δεν ήταν ποτέ δημοκρατία»
Wikileaks. Όταν το Τελ Αβίβ «αγαπούσε» τη Χαμάς
Παλαιστινιακά Εδάφη. Ο πόλεμος του νερού, το μαρτύριο της σταγόνας
Kώστας Μπακογιάννης: Η θυσία του ανεψιού. Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον… θείο που εκτελεί ανίψια σε δημόσια θέα, δείχνοντάς μας ότι ο κάπο των κάπο κάνει τα πάντα για να σώσει το στέμμα του
Δήμος Αθηναίων. Ελεύθεροι χώροι πολιορκημένοι
Πολιτική. Δύσκολοι απο-χωρισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ
Κεντροαριστερό ρεύμα σάρωσε τον Ανδρουλάκη
Ολοταχώς ιδιωτικοποιήσεις. Δημόσιο ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς και χειρουργεία
Φοροελάφρυνση-κοροϊδία. Η μεγάλη εξαπάτηση των συνταξιούχων
Ηλεκτροσόκ. Την ανηφόρα παίρνουν και πάλι οι τιμές στο ρεύμα. Με τσουχτερές τιμές ξεκίνησε και το πετρέλαιο θέρμανσης
Νέος δήμαρχος & Βοτανικός. «Ναι» στο πρότζεκτ, αρκεί να είναι… πράσινο
Αρθρογραφούν: Απόστολος Αποστόλου, Λεωνίδας Βατικιώτης, Διάνα Βουτυράκου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μαργαρίτης, Σοφία Σακοράφα
Ελεύθεροι χώροι… Πολιορκημένοι στο Docville

Ελεύθεροι χώροι… Πολιορκημένοι. Η συρρίκνωση των δημόσιων χώρων, από τον λόφο του Φιλοπάππου μέχρι τον «Μεγάλο περίπατο» και τα Εξάρχεια, και ο βανδαλισμός της… Πολιτείας του Πλάτωνα η κληρονομιά που αφήνει ο Κώστας Μπακογιάννης στον Δήμο Αθηναίων.

«Το ελληνικό τραγούδι με μάζεψε από τον δρόμο». Ο στιχουργός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, Οδυσσέας Ιωάννου, αφηγείται στον Αντώνη Μποσκοΐτη  μικρές προσωπικές ιστορίες λίγο πριν από τις δύο μεγάλες συναυλίες – γιορτή για τα «30 χρόνια λόγια στα τραγούδια»  στο Άνθρωποι Μαχητές σε δυστοπικό περιβάλλον. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξεχωρίζει τέσσερις δυνατές ταινίες με οικολογικό περιεχόμενο που θα προβληθούν στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και θα συζητηθούν.  Κλιματική αλλαγή, το εκδικητικό πρόσωπο της φύσης, απόκληροι από τις εσχατιές του κόσμου που παλεύουν για την επιβίωση κι ένα εντυπωσιακό φουτουριστικό όραμα, συνθέτουν την θεματική γκάμα.

Μία συζήτηση με τους νεαρούς Γιαγκίνηδες που γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια και από τότε αλωνίζουν δρόμους, πλατείες και νησιά παίζοντας ρεμπέτικα. Συνέντευξη στην Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Η νέα μίνι σειρά έξι επεισοδίων «MAT» στο Cinobo είναι πολύ παραπάνω από μια εξάωρη παρακολούθηση περιστατικών βίας και μηχανορραφιών. Ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης γράφει για την ιδιοφυή σειρά όπου «μπλέκονται, με αριστοτεχνική σεναριακή μαεστρία, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, κατασκευαστικές εταιρείες, αφηνιασμένοι χουλιγκάνοι».

Γεωργιάννα Νταλάρα: «Εχω πολλά κοινά με τον πατέρα μου». Με αφορμή την πρώτη της ατομική έκθεση ο Αντώνης Μποσκοίτης μιλάει με τη νεαρή εικαστικό για όσα την εμπνέουν, την κινητοποιούν και κάνουν καλύτερη της ζωή της.

Ο χθόνιος και διαγαλαξιακός Μπομπ Ντίλαν. Γράφει ο Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Ο ρόλος της Φρειδερίκης στην είσοδο της Ελλάδας στην «ατομική εποχή». Ο Θανάσης Καραμπάτσος γράφει για το βιβλίο του Αχιλλέα Χεκίμογλου «Ατομική εποχή: Πυρηνική ενέργεια, αντιδραστήρες και ουράνιο στην Ελλάδα του 20ού αιώνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Oταν η αντισυμβατική ραπ κουλτούρα συνάντησε τον εκλεπτυσμένο κόσμο της συμφωνικής μουσικής. Το όνειρο του Beats Pliz έγινε πραγματικότητα το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού με μια φαντασμαγορική και καθηλωτική sold out συναυλία.

100 σελίδες HotDoc.History για την κατανόηση των εξελίξεων στη Γάζα

Δεν θα υπερβάλλουμε αν σάς υποσχεθούμε πως την Κυριακή θα έχετε στα χέρια σας έναν «Οδικό Χάρτη» κατανόησης μέσα στον λαβύρινθο του Παλαιστινιακού. Μαζί με το Documento, το HotDoc.History 100 σελίδων που γράφτηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων της Γάζας, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητά του. Με αναλύσεις που σκαλίζουν βαθύτερα στο υπέδαφος του Μεσανατολικού και αναδεικνύουν χωρίς περιστροφές τις πηγές της κακοδαιμονίας.

■ Από την Αλ Νάκμπα του 1948 στην εξελισσόμενη τραγωδία της Γάζας. Αμπάς, Χανίγια και ο εμφύλιος των επιγόνων του Αραφάτ. Πολιτικές δολοφονίες ηγετών από τους Ισραηλινούς και τα υπόγεια τούνελ επικοινωνίας με τον «πάνω κόσμο». Από τον δημοσιογράφο Γιώργο Κασαμπαλάκο.

■ Η αναζήτηση της «Γης της Επαγγελίας». Η αντίδραση απέναντι στα αντισημιτικά πογκρόμ που κατέληξε σε έναν αμυντικό –αρχικά– σιωνισμό και τις υποσχέσεις των Αγγλογάλλων για μια εστία ή ένα καταφύγιο. Είτε στην… Ουγκαντα είτε στην Παλαιστίνη. Η ένοπλη διεκδίκηση κράτους από τις εβραϊκές τρομοκρατικές οργανώσεις Χαγκάνα και Ιργκούν. Και η συγκατάθεση ΗΠΑ και ΕΣΣΔ, με παράκαμψη της αναποφάσιστης Βρετανίας, να ιδρυθεί κράτος του Ισραήλ υπό το άγος του Ολοκαυτώματος. Από τον Λάμπρο Φλιτούρη, αν. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

■ Πώς έφτασε ο μουσουλμανικός κόσμος από τα ηρωικά πρότυπα του νασερισμού της δεκαετίας του ’60 στην ανεξέλεγκτη ορμή του χομεϊνισμού. Που μετά απ’ αυτόν «ο κόσμος ποτέ δεν θα ήταν ο ίδιος». Η μετάπτωση από τον παναραβισμό στον πανισλαμισμό των 80s για τις ίδιες ταπεινωμένες μάζες. Οι ρίζες του «Πολιτικού Ισλάμ», επιστημονικά και χωρίς τις εύκολες δαιμονοποιήσεις. Εις βάθος από τον Νεκτάριο Μπουγδάνη, αναλυτή του Μεσανατολικού

■ Ένα πλήρες timeline 40 χρόνων ελπίδων και διαψεύσεων. Όλων των πολέμων από το 1948, του Σουέζ, των 6 ημερών, του Γιομ Κιπούρ. Αεροπειρατίες, πολιτικές δολοφονίες και η βόμβα με τους 240 νεκρούς πεζοναύτες που έδιωξε τους Αμερικανούς από τον Λίβανο. Καταγράφει ο διδάκτορας Ιστορίας Σταύρος Παναγιωτίδης.

■ Γιατί πάντα οι αδιάλλακτοι επικρατούν έναντι των μετριοπαθών; Επισήμανση των κενών, αμφισημιών, παρελκύσεων και αθετήσεων των δεκαδων «Ειρηνευτικών Συμφωνιών». Από τα Καμπ Ντέιβιντ μέχρι το Όσλο. Και ύστατο όπλο των φανατικών, οι δολοφονίες «προδοτών». Σαν τον Σαντάτ και τον Ράμπιν. Ανάλυση από τον δημοσιογράφο Τάκη Κατσιμάρδο.

■ Κατάδυση στην απόλυτη φρίκη. Η καταγραφή της σφαγής 3.000 Παλαιστινίων προσφύγων στα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα από τους Λιβανέζους Φαλαγγίτες υπό την εποπτεία του Σαρόν. Τα επίσημα ντοκουμέντα του ΟΗΕ φωτίζει η Βασιλική Λάζου, διδάσκουσα στο Αριστοτέλειο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter