Γαλλία: Απαγορεύονται φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις – 13 Γάλλοι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και 17 αγνοούνται

Γαλλία: Απαγορεύονται φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις – 13 Γάλλοι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και 17 αγνοούνται
AP Photo/Pavel Golovkin

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε εντολή σήμερα για την απαγόρευση των «φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων επειδή είναι πιθανό αυτές να προκαλέσουν διατάραξη της δημόσιας τάξης», και προειδοποίησε με συλλήψεις.

Ο Νταρμανέν έστειλε αυτή την οδηγία σε νομάρχες, τονίζοντας ότι «διοργανωτές και ταραχοποιοί» τέτοιων διαδηλώσεων ενδέχεται να συλληφθούν.

Μακρόν: Το Ισραήλ να δώσει «ισχυρή απάντηση»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να δώσει «ισχυρή» αλλά «δίκαιη» απάντηση στη Χαμάς για την «τρομοκρατική επίθεση» του Σαββάτου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους.

«Η μόνη απάντηση στην τρομοκρατία», είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο γάλλος πρόεδρος, «είναι πάντοτε μια ισχυρή και δίκαιη απάντηση». «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εξαλείφοντας τρομοκρατικές ομάδες – συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς – μέσω στοχευμένων ενεργειών, αλλά προστατεύοντας τον άμαχο πληθυσμό. Γιατί αυτό επιτάσσει η δημοκρατία», τόνισε.

13 Γάλλοι νεκροί

Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι 13 Γάλλοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ενώ υποσχέθηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον επαναπατρισμό 17 Γάλλων η τύχη των οποίων αγνοείται (σ.σ. και πιθανολογείται ότι ενδεχομένως να είναι μεταξύ των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας).

Αναφερόμενος στην επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε πως ο μόνος τρόπος είναι η ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Ιράν: Προειδοποιεί το Ισραήλ για νέο μέτωπο που θα εξαρτηθεί από τις «ενέργειες» στη Γάζα

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Τραμπ υπέρ Χεζμπολάχ και κατά Νετανιάχου

Γάζα: Οπτικές αποδείξεις για 64 τουλάχιστον αιχμαλώτους της Χαμάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter