Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Γαλλία: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Δακρυγόνα εκτόξευσε αστυνομία στη Γαλλία εναντίον των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, σε μικρή απόσταση από το γαλλικό Κοινοβούλιο, σε μια αυθόρμητη, απρογραμμάτιστη κινητοποίηση εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Λίγο νωρίτερα, η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει το νομοσχέδιο για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 χρόνια κάνοντας χρήση ενός ειδικού άρθρου του Συντάγματος, καθώς δεν διέθετε την αναγκαία πλειοψηφία για να το περάσει από την Εθνοσυνέλευση.

Σε απεργία καλούν τα συνδικάτα

Την ίδια στιγμή, τα γαλλικά συνδικάτα σχεδιάζουν άλλη μία ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων εναντίον της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης για την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εκπρόσωπος ενός σωματείου απόψε.

«Το ενιαίο συνδικαλιστικό μέτωπο εξακολουθεί να ζητά την απόσυρση της μεταρρύθμισης και καλεί σε απεργίες και διαδηλώσεις την επόμενη Πέμπτη, 23 Μαρτίου», είπε η Κατρίν Περέ, η εκπρόσωπος του CGT, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αυτή θα είναι η ένατη ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης αυτής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter