Γαλλία: Στολές στα σχολεία προτείνει η Μπριζίτ Μακρόν

Γαλλία: Στολές στα σχολεία προτείνει η Μπριζίτ Μακρόν

Υπέρ μιας «απλής και ενιαίας στολής που θα φορούν όλοι οι μαθητές στα σχολεία» τάσσεται η σύζυγος του γάλλου προέδρου, Μπριτζίτ Μακρόν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, την Τετάρτη.

Η κα. Μακρόν απαντώντας σε ερώτηση που της τέθηκε από επτά αναγνώστες της εν λόγω εφημερίδας δήλωσε πως «φόρεσα τη στολή ως μαθήτρια 15 ετών, μπλε σκούρα φούστα, μπλε σκούρο πουλόβερ. Και πήγε καλά. Αυτό εξαλείφει τις διαφορές, κερδίζεις χρόνο – είναι χρονοβόρο να επιλέγεις πώς θα ντυθείς το πρωί, και χρήμα – σε σχέση με τα επώνυμα ρούχα», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαι λοιπόν υπέρ της στολής στο σχολείο, αλλά μια απλή στολή και όχι μελαγχολική».

Η τοποθέτηση της Μπριτζίτ Μακρόν έρχεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη συζήτηση, μετά από πρόταση του κυβερνώντος κόμματος της Γαλλίας, το οποίο και συγκρότησε ομάδα εργασίας στην Εθνοσυνέλευση για το ζήτημα, με τον υπουργό Παιδείας, Παπ Ντιαγέ, ωστόσο, να αφήνει περιθώριο ώστε ένα σχολείο να μπορεί να καθιερώσει μια στολή σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδια συνέντευξης, η Μπριζίτ Μακρόν τάχθηκε υπέρ της επέκτασης στο λύκειο του κανόνα κατά των κινητών τηλεφώνων που ισχύει στο γυμνάσιο.

Πηγή: France24, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter