Γαλλία: Τα Τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών

Γαλλία: Τα Τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών

Στις 4,7 μονάδες ανήλθε η διαφορά ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Μακρόν και Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει το 27,85% των ψήφων, η Μαρίν Λεπέν το 23,15% και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν το 21,95%.

Η αποχή έφθασε στο 26,31%, στο υψηλότερο επίπεδο για ψηφοφορία πρώτου γύρου μετά το 2002, όταν είχε ανέλθει στο 28,4%.

Οι εκτιμήσεις για τον δεύτερο γύρο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρειών δημοσκοπήσεων για λογαριασμό γαλλικών μέσων ενημέρωσης, ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται, έστω και με οριακή διαφορά, να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών επί της Μαρίν Λεπέν, με το σκηνικό πάντως που διαμορφώνεται να διαφέρει πολύ σε σύγκριση με το 2017, όταν ο Γάλλος πρόεδρος είχε συγκεντρώσει 66% των ψήφων στην τελική αναμέτρηση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις εμφανίζουν τον Εμανουέλ Μακρόν να συγκεντρώνει στον δεύτερο γύρο ποσοστό μεταξύ 51% και 54% και τη Μαρί Λεπέν 46% με 49%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop για τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου με 51% των ψήφων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter