Γάζα: «Καταστροφική» κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο – Εντείνονται οι ισραηλινές επιθέσεις

Γάζα: «Καταστροφική» κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο – Εντείνονται οι ισραηλινές επιθέσεις

Για «καταστροφική» κατάσταση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας κάνουν λόγο οι γιατροί καθώς οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις «εντάθηκαν δραματικά».

Η υπηρεσία βοήθειας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχη» για την ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο al-Shifa.

«Τις τελευταίες ώρες, οι επιθέσεις εναντίον του νοσοκομείου al-Shifa έχουν ενταθεί δραματικά», ανέφερε η υπηρεσία διαδικτυακά το πρωί του Σαββάτου. «Το προσωπικό μας στο νοσοκομείο ανέφερε μια καταστροφική κατάσταση μέσα σε λίγες μόνο ώρες».

Νεκροί 13 άμαχοι

Η κυβέρνηση της Χαμάς και ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσαν ότι η επίθεση σε βασική υγειονομική μονάδα την Παρασκευή σκότωσε 13 ανθρώπους. Κατηγόρησαν το Ισραήλ ως υπεύθυνο – έναν ισχυρισμό που δεν μπορούσε να επαληθευτεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε νωρίτερα ότι το νοσοκομείο al-Shifa αντιμετωπίζει βομβαρδισμό. Έως και 50.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει εκεί.

Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει μια έκτακτη κοινή ισλαμοαραβική σύνοδο κορυφής στο Ριάντ το Σάββατο.

Η χώρα είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει δύο συνόδους κορυφής, τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και τη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, το Σάββατο, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι η κοινή σύνοδος κορυφής θα αντικαταστήσει τις δύο χωριστές συναντήσεις λόγω «των εξαιρετικών συνθηκών που λαμβάνουν χώρα στην Παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter