Γάζα: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ με 13 νεκρούς – Χτυπήθηκε «ζώνη ασφαλείας» για τρίτη φορά, πεθαίνουν από πείνα

Γάζα: Νέες επιθέσεις του Ισραήλ με 13 νεκρούς – Χτυπήθηκε «ζώνη ασφαλείας» για τρίτη φορά, πεθαίνουν από πείνα

Οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν τις επιθέσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 γυναίκες και παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat και καταστρέφοντας έναν οικιστικό πύργο στη Ράφα.

Στη βόρεια Γάζα, ένα βρέφος και μια νεαρή γυναίκα πέθαναν από υποσιτισμό, ανεβάζοντας τον αριθμό των γνωστών θανάτων από πείνα σε 25.

Παρά την καταστροφή και την απελπιστική ανθρωπιστική κατάσταση σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας,το Ισραήλ συνεχίζει ακατάπαυστα τις φονικές επιθέσεις του κατά του άμαχου πληθυσμού, ενώ η πείνα “θερίζει” όσους επιβιώνουν από τους βομβαρδισμούς.

Κάθε εκατοστό της Λωρίδας της Γάζας έχει στοχοποιηθεί τις τελευταίες 24 ώρες.

Αλλά το χειρότερο από αυτό που συνέβη, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι στη ζώνη εκκένωσης al-Mawasi – όπου οι άνθρωποι από τις πρώτες εβδομάδες αυτού του πολέμου έλαβαν εντολή από τον ισραηλινό στρατό να εκκενώσουν – δέχθηκαν σφοδρό βομβαρδισμό.

Τουλάχιστον16 άτομα, κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένο – που έχουν ήδη υποφέρει από επιπλοκές στην υγεία και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Al-Aqsa στο Deir el-Balah.

Οι εκτοπισμένοι εκφράζουν την απογοήτευσή τους που αυτό συμβαίνει σε μια υποτιθέμενη ασφαλή ζώνη. Οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατέστρεψαν κάθε εναπομείνασα αίσθηση ασφάλειας για έναν ήδη εξαθλιωμένο και πεινασμένο λαό που έχει ξεριζωθεί από τις εστίες του.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι αυτή είναι πιθανώς η τρίτη φορά που η ζώνη του al-Mawasi δέχεται σφοδρό εναέριο βομβαρδισμό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter