Γάζα: Ο Λαβρόφ στηλιτεύει τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ

Γάζα: Ο Λαβρόφ στηλιτεύει τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων από το Ισραήλ

O Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι αποδεκτό για το Ισραήλ να χρησιμοποιεί την τρομοκρατική επίθεση που έκανε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, ως δικαιολογία για τη συνολική τιμωρία των Παλαιστινίων, ενώ κάλεσε για τη διεθνή εποπτεία των εδαφών στη Γάζα.

Aπό τη μεριά του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Σταγιέχ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να θεωρηθούν επίσης, υπεύθυνες για τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Γάζα, αλλά και για τις απώλειες των Παλαιστινίων σε ανθρώπινες ζωές.

Ο Σταγιέχ μίλησε στη διάσκεψη του Φόρουμ της Ντόχας, που πραγματοποιείται στο Κατάρ.

Διαβάστε επίσης – Μεσανατολικό: 17.700 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Στο ίδιο φόρουμ, ο πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι δήλωσε σήμερα ότι μία ολόκληρη γενιά στη Μέση Ανατολή βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ριζοσπαστικοποίησής της, εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός προωθείται στο κέντρο της Χαν Γιουνίς

Σημειώνεται ότι τα άρματα μάχης του Ισραήλ προωθούνται σήμερα προς το κέντρο της Χαν Γιούνις, στο πλαίσιο μιας νέας επιθετικής επιχείρησης προς την καρδιά του κεντρικού τμήματος της πόλης, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Νωρίς σήμερα το πρωί, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε «πολύ σφοδρές αεροπορικές επιδρομές» κοντά στη Χαν Γιουνίς και στην οδό ανάμεσα σ’ αυτή την πόλη και τη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, ανακοίνωσε η διοίκηση της Χαμάς. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου διαπίστωσε τα πλήγματα στο νότιο τμήμα της Γάζας.

 

 

Μερικές ώρες αργότερα, πηγή προσκείμενη στους στρατιωτικούς κλάδους της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα δύο κινήματα εμπλέκονται σε «βίαιες συγκρούσεις» γύρω από τη Χαν Γιουνίς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «εντατικοποίησε» τις επιχειρήσεις του σ’ αυτούς τους τομείς του νότου της Λωρίδας της Γάζας. «Οφείλουμε να εντείνουμε την πίεση», τόνισε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Χέρζι Χαλεβί, κάνοντας λόγο για αυξανόμενο αριθμό νεκρών μεταξύ των μαχητών της Χαμάς.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter