Γάζα: Τηλεφωνική επικοινωνία Αμπάς-Πούτιν για την κατάσταση στη Λωρίδα

Γάζα: Τηλεφωνική επικοινωνία Αμπάς-Πούτιν για την κατάσταση στη Λωρίδα

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Έκκληση για κατάπαυση

Ο πρόεδρος Αμπάς τόνισε την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Έκανε έκκληση για άμεση και συνολική κατάπαυση του πυρός για να γλιτώσει τους αμάχους από τα δεινά των ισραηλινών βομβαρδισμών και την καταστροφή που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Αμπάς επανέλαβε τη σημασία της ταχείας ανθρωπιστικής βοήθειας, της ενισχυμένης παροχής βοήθειας, ιατρικών προμηθειών και τροφίμων, καθώς και την παροχή νερού, ηλεκτρισμού, καυσίμων και βοήθειας για την αποτροπή εκτοπισμού Παλαιστινίων.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πούτιν για την πολιτική υποστήριξη της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή και την ανθρωπιστική της βοήθεια στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης για την αποστολή ρωσικού επιτόπιου νοσοκομείου.

Κατάπαυση και στη Δυτική Όχθη

Ο Αμπάς υπογράμμισε την ανάγκη παρέμβασης για να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Αυτό περιλαμβάνει εισβολές σε πόλεις και παλαιστινιακούς προσφυγικούς καταυλισμούς, απώλειες αμάχων, καταστροφή υποδομών, επιθέσεις σε ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους και πράξεις εθνοκάθαρσης.

Ο Αμπάς επέμεινε ότι η Γάζα είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης και δεν μπορεί να διαχωριστεί ή να υποβληθεί στα σχέδια της ισραηλινής κατοχής για διαίρεση.

Τόνισε ότι όλες οι λύσεις ασφάλειας και στρατιωτικής προστασίας έχουν αποδειχθεί αποτυχημένες και η πραγματική ασφάλεια και σταθερότητα για την περιοχή δεν θα επιτευχθεί με τέτοια μέσα.

Στήριξη Πούτιν

Σε απάντηση, ο Πούτιν επανέλαβε τη στήριξη της Ρωσίας στον παλαιστινιακό λαό να επιτύχει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του στο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος του σύμφωνα με τη διεθνή νομιμότητα. Επίσης, ανανέωσε την πρόσκλησή του προς τον Αμπάς να επισκεφθεί τη Ρωσία και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν την επικοινωνία μέσω της διπλωματικής οδού για να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψης σε αμοιβαία βολικό και συντομότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: 

«Ναυάγιο» για τον πολυδιαφημισμένο προσωπικό γιατρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μητροπολίτης Χρυσόστομος Μεσσηνίας: Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία (Video)

Κύριε Πιτσιλή είσαστε Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής ή εξαρτημένης σχέσης;

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ίδιοι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα χειρουργεία τους

Εφορία: Στα 106 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – Το 0,2% ευθύνεται για το 77,3% του συνολικού χρέους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter