Γενικόλογη άρνηση της κυβέρνησης στο αίτημα Τσίπρα για debate με Μητσοτάκη

Γενικόλογη άρνηση της κυβέρνησης στο αίτημα Τσίπρα για debate με Μητσοτάκη

Με μία απάντηση που ξεπέρασε τις 200 λέξεις επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αποκρούσει το κάλεσμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό για τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ τους, και μάλιστα στο γήπεδο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε «πρόσκληση-πρόκληση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνοντας «κάνω πρόταση για debate στον κ. Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ. Αντί να έχουμε πινγκ πονγκ δηλώσεων ας έρθει εδώ να τα πούμε».

Λίγη ώρα αργότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου δέχθηκε ερώτηση για την πρόσκληση Τσίπρα, αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως, αλλά κατ’ ουσίαν απορρίπτοντας μία τέτοια περίπτωση.

«Ο πρωθυπουργός συνομιλεί θεσμικά με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, και η κυβέρνηση απαντά με τις πράξεις και τα αποτελέσματα της πολιτικής της, σε ότι αφορά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που βάζει στην ελληνική οικογένεια, στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η κατάσταση έτσι όπως την βιώνουμε με τις πολλές επάλληλες κρίσεις» απάντησε αρχικά, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να επαναλάβει τη δήλωση την οποία είχε νωρίτερα απευθύνει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνέντευξή του.

«Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Τσίπρας, όπως κάνει πάντοτε όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση έχει μία μαγική συνταγή, μία έτοιμη λύση για όλα, με λεφτά και προσλήψεις. Έτσι λοιπόν, και στο πλαίσιο αυτής του της δήλωσης, αλλά και της κάθε του παρουσίας, προσεγγίζει με ένα πάρα πολύ απλοϊκό τρόπο τις συνέπειες από ένα ιδιαίτερα δυσμενές και περίπλοκο κοκτέιλ διεθνών κρίσεων. Φαίνεται ότι αγνοεί τη διεθνή πραγματικότητα, τις διαστάσεις και το βάθος των κρίσεων αυτών, γι’ αυτό και η πολιτική του πρόταση εξαντλείται ξανά στο ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα αντιμετωπίσει, ή θα αλλάξει την πραγματικότητα αυτή» ανέφερε γενικόλογα απέναντι στις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα, για να καταλήξει και πάλι στον κυβερνητικό «αυτοθαυμασμό».

«Από την άλλη, η κυβέρνηση προσηλωμένη στην προσπάθεια, προσηλωμένη στην ανάγκη του να σταθεί στο πλευρό νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παράγει με την πολιτική της συγκεκριμένα αποτελέσματα που δυναμώνουν το εισόδημα, στηρίζουν ώστε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της κρίσης, και ταυτόχρονα διαφυλάσσουν την αξιοπιστία της χώρας. Διαφυλάσσουν τη σταθερή πορεία της οικονομίας και τη δυναμική της ανάπτυξης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κρύβοντας όχι και τόσο καλά την άρνηση του Κ. Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον αντίπαλό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter