Γερμανία: Εντός Μαρτίου η παράδοση των αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Γερμανία: Εντός Μαρτίου η παράδοση των αρμάτων μάχης στην Ουκρανία

Η εκπαίδευση των ουκρανικών πληρωμάτων αρμάτων μάχης στη Γερμανία για τον χειρισμό των γερμανικής κατασκευής τανκς είναι εντός χρονοδιαγράμματος, δήλωσε την Δευτέρα ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους κατά την επίσκεψή του σε στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στη βορειοδυτική Γερμανία, προαναγγέλοντας ουσιαστικά για παράδοση των αρμάτων μάχης εντός του Μαρτίου.

«Ο στόχος είναι τα άρματα μάχης, τόσο τα Leopards όσο και τα Marders, να παραδοθούν (στην Ουκρανία) μέχρι τα τέλη Μαρτίου και η στρατιωτική εκπαίδευση να έχει ολοκληρωθεί επίσης μέχρι τότε», τόνισε ο Πιστόριους από τη βάση που βρίσκεται στο κρατίδιο της Κάτω-Σαξονίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πιστόριους παρακολούθησε εκπαίδευση με άρματα μάχης και χρήση πραγματικών πυρών από τα μικρότερα οχήματα μάχης πεζικού Marder καθώς και εκπαίδευση με προσομοιωτές του βαρύτερου άρματος μάχης Leopard 2.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Πιστόριους στην επίσκεψη έδωσε το παρών κορυφαίος πολιτικός από τους Χριστιανοδημοκράτες, καθώς και ο Ουκρανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλιτσκό, αδελφός του σημερινού δημάρχου του Κιέβου.

Πηγή: New York Times, AFP

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: «Πράσινο φως» από τη Γερμανία για αποστολή 178 Leopard στο Κίεβο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter