Γερμανία-Κορονοϊός: «Πανδημία τέλος, βιώνουμε το πρώτο ενδημικό κύμα Covid-19» δηλώνει καθηγητής Ιολογίας

Γερμανία-Κορονοϊός: «Πανδημία τέλος, βιώνουμε το πρώτο ενδημικό κύμα Covid-19» δηλώνει καθηγητής Ιολογίας

Ο επικεφαλής του Τμήματος Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité στο Βερολίνο και σύμβουλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Κρίστιαν Ντρόστεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει τελειώσει και ότι στην παρούσα φάση «βιώνουμε το πρώτο ενδημικό κύμα του ιού SARS-CoV-2».

Με την άποψη του καθηγητή Ιολογίας συμφώνησε και ο υπουργός Υγείας, και καθηγητής Επιδημιολογίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, που προειδοποίησε κατά της άμεσης άρσης των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι «θα συνιστούσε απροσεξία».

«Ο κ. Ντρόστεν έχει δίκιο ότι έχουμε περάσει στην ενδημική κατάσταση των κυμάτων κορονοϊού, τα οποία επηρεάζουν πλέον μόνο τμήματα του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Λάουτερμπαχ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με τη χρήση μάσκας ή την απομόνωση.

Σημειώνεται πως ο φιλελεύθερος (FDP) υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, αντιδρώντας στις δηλώσεις του κ. Ντρόστεν, ζήτησε από την πλευρά του άμεση κατάργηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως στη Γερμανία είναι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις που αποφασίζουν για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν σε κάθε περιοχή, με αποτέλεσμα οι κανονισμοί να διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο.

Πηγή: Reuters, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter