Γεροβασίλη για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Έχει εξεγερθεί ο νομικός κόσμος της χώρας ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης

Γεροβασίλη για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Έχει εξεγερθεί ο νομικός κόσμος της χώρας ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης

«Έχει εξεγερθεί ο νομικός κόσμος της χώρας. Δεκαέξι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου υπογράφουν κείμενο. Έχουν εξεγερθεί και πλευρές της «γαλάζιας» παράταξης: βουλευτές και νομικός κόσμος κονιορτοποιούν την γνωμοδότηση» ανέφερε η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real FM σχετικά με την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Ισίδωρου Ντογιάκου.

Διαβάστε επίσης: Απόφαση καταπέλτης ΔΣΑ κατά Ντογιάκου: Παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα στην ΑΔΑΕ – Παραβιάζει τη δικαστική ανεξαρτησία

Όπως τόνισε η ίδια, δεν πρόκειται για καμία απόφαση καμίας δικαιοσύνης που δε γίνεται σεβαστή, «είναι προσπάθεια του κ. Ντογιάκου να ιδιωτικοποιήσει και τη δικαιοσύνη – ως μη όφειλε – και, βεβαίως, έρχεται κατά παράβαση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει το σχέδιο Μητσοτάκη» και εξήγησε ότι «πρόκειται για προσπάθεια κουκουλώματος του σκανδάλου των υποκλοπών με κάθε κόστος. Και αυτό είναι ανατριχιαστικό. Διότι ναι μεν το Σύνταγμα εξειδικεύεται μέσα από τους νόμους, ωστόσο οι νόμοι υποτάσσονται στις συνταγματικές αρχές και δεν έρχονται να τις ανατρέψουν».

«Κατά συνέπεια η ανεξαρτησία και η ελεγκτική αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ δε ρυθμίζεται ούτε από τον κ. Ντογιάκο, ούτε από κανέναν νόμο της Κυβέρνησης διότι καθορίζεται με πολύ μεγάλη αυστηρότητα από το Σύνταγμα της χώρας» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο κ. Ντογιάκος έδρασε εκτός των αρμοδιοτήτων του με αντισυνταγματική γνωμοδότηση» υπογράμμισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέροντας ότι το σκληρότερο σημείο είναι ότι «δε δίστασε να απειλήσει δημοσίως τους ανθρώπους της Ανεξάρτητης Αρχής αλλά και όποιον εμπλέκεται και δίνει ή ζητάει στοιχεία για το ζήτημα του σκανδάλου των υποκλοπών»

Μάλιστα, η Όλγα Γεροβασίλη, θύμισε ότι ο κ. Ράμμος υπήρξε ανώτατος δικαστικός της χώρας μας και «στέκεται σήμερα στο ύψος του, στο ύψος που του επιβάλλει ο ρόλος του» δηλαδή να μην αφήσει να προσβληθεί η ανεξαρτησία της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής.

«Δεν παύω να τονίζω ότι ο καθένας μας οφείλει να εργάζεται για να προστατεύει τη δημοκρατία την ώρα που ο κ. Ντογιάκος έρχεται να δράσει απέναντι της. Όμως κανείς δεν είναι ανέλεγκτος σε μια Δημοκρατία, ούτε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο κ. Ντογιάκος είναι εκείνος που προσπαθεί να καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών και παρεμβαίνει στην Ανεξάρτητη Αρχή. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Και το σκάνδαλο των υποκλοπών θα διαλευκανθεί παρόλα τα ευχολόγια και τις προσπάθειες της κυβέρνησης, η οποία πέφτει από το ένα ατόπημα στο επόμενο χειρότερο, διότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και πανικό» κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.

Διαβάστε σχετικά

Ευρωομάδα της Αριστεράς για παρέμβαση Ντογιάκου: Η Δημοκρατία στην Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο

Τσίπρας για γνωμοδότηση Ντογιάκου: Απειλείται ο πυρήνας του Κράτους Δικαίου

«Ράπισμα» Παυλόπουλου κατά Ντογιάκου: «Ουδεμία κρατική αρχή μπορεί να παρεμποδίσει την ΑΔΑΕ»

Καταπέλτης ο Βενιζέλος κατά της γνωμοδότησης Ντογιάκου σχετικά με την ΑΔΑΕ

Και δεύτερη γνωμοδότηση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αποδεικνύει την παρανομία Ντογιάκου

Μαντζουράνης για Ντογιάκο: «Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή εντολέας της Δημοκρατίας του πάγου;»

Σωτηρέλης για Ντογιάκο: Λειτουργεί ως προέκταση της εκτελεστικής εξουσίας – Ανεπίτρεπτη η παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ

Αικατερίνη Παπανικολάου για Ντογιάκο: «Οι αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ ασκούνται χωρίς εποπτεία και ιεραρχικό έλεγχο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter