Γιατί ο Μητσοτάκης απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι τον πολέμιο του Ερντογάν, Ενές Καντέρ;

Γιατί ο Μητσοτάκης απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι τον πολέμιο του Ερντογάν, Ενές Καντέρ;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν. Σε μια συνθήκη που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σχοινοβατούν εξαιτίας της ακραίας ρητορικής και των προκλητικών πρωτοβουλιών των γειτόνων, ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν επιδίωξε, αλλά αρνήθηκε κιόλας να διοργανωθεί αγώνας μπάσκετ με τον επικηρυγμένο από τον Ερντογάν σταρ του NBA, Ενές Καντέρ. Διόλου τυχαίο ότι ο υπουργός της Αναπτύξεως και ακάματος θηρευτής της δημοσιότητας ενώ βρέθηκε στην αμήχανη θέση να φωτογραφηθεί μαζί του, δεν ανάρτησε το ενσταντανέ στα social media.

Ο πρώην παίκτης των Boston Celtics, υποστηρικτής του Φετουλάχ Γκιουλέν και άσπονδος εχθρός του Τούρκου Προέδρου, επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα τη χώρα μας, κάνοντας σειρά συναντήσεων -μεταξύ άλλων και με τον Νίκο Ανδρουλάκη- και δίνοντας συνεντεύξεις σχεδόν σε όλα τα Μέσα πρώτης γραμμής. Ενδεικτική των συναισθημάτων που τρέφει για τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν η δήλωση του στο Documento: «Αν συναντήσω τον Ερντογάν, θα τον φτύσω στα μούτρα».

«Θα σας κόψω τα πόδια»

Πριν ακόμα ο Καντέρ πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερωθεί για την επίσκεψή του. Μάλιστα, ρωτήθηκε εάν επιθυμεί να διοργανωθεί -με αφορμή την παρουσία του Τούρκου σταρ- αγώνας μπάσκετ με την ομάδα της Βουλής, στον οποίο θα συμμετείχε και ο ίδιος, αλλά δεν φάνηκε να… ενθουσιάζεται. «Θα σας κόψω τα πόδια» φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός στο θαρραλέο στέλεχος που νόμιζε ότι θα λάβει και τα εύσημα για την ιδέα του!

Άραγε, γιατί ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θέλησε να συναντήσει τον σφοδρό επικριτή του Ερντογάν τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τους αναθεωρητισμούς της μέσω του τουρκολιβυκού μνημονίου; Οι υποψίες πολλαπλασιάζονται εξαιτίας όσων υποστηρίζουν καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες τονίζουν ότι το ταξίδι του Καντέρ μόνο τυχαίο δεν ήταν, με τον αμερικανικό παράγοντα να είναι πλήρως ενήμερος για τις κινήσεις του Τούρκου σταρ με αμερικανική υπηκοότητα. Πώς γίνεται ο πρωθυπουργός να παραμερίζει και να αψηφά τέτοιου είδους διπλωματικές πρωτοβουλίες κατά του Ερντογάν;

Ανταρτικό;

Ενώ, λοιπόν, ο πρωθυπουργός απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι τον Καντέρ, ο υπουργός της Αναπτύξεως συναντήθηκε με τον NBAer, προσκαλώντας τον στο γραφείο του. Σύμφωνα με το matrix24.gr, ο Αδ. Γεωργιάδης βγήκε «εκτός γραμμής», αφού το Μέγαρο Μαξίμου είχε δώσει ρητή εντολή κανένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου να μη συναντηθεί μαζί του. Όπως αναφέρει το site, το «προξενιό» έκανε ο ομογενής γερουσιαστής με τους Ρεπουμπλικανούς, Γκας Μπιλιράκης, ενώ κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, ρόλο διαδραμάτισε και γνωστός τραγουδιστής με ταραχώδες πέρασμα από reality show, ο οποίος είναι συγγενής με τον ελληνοαμερικανό πολιτικό.

H φωτογραφία Γεωργιάδη – Καντέρ:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter