Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η πίεση είναι προνόμιο»

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η πίεση είναι προνόμιο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις για το αυριανό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μονακό στο ΣΕΦ (4/5 21:30) τόνισε ότι αποτελεί προνόμιο για τους «ερυθρόλευκους» η πίεση για το Game 5 με την Μονακό. Ανέφερε επίσης ότι είναι  ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών στα προηγούμενα παιχνίδια και ότι υπάρχει αισιοδοξία για την πρόκριση αλλά με σεβασμό πάντα στις ικανότητες του αντιπάλου.

Θυμίζουμε ότι η σειρά των παιχνιδιών βρίσκεται  στο 2-2 και όποια από τις δύο ομάδες νικήσει το Game 5 προκρίνεται στο Final Four του Βελιγραδίου στις 19 με 21 Μαΐου. Εισιτήρια έχουν σφραγίσει ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης και η πρωταθλήτρια Εφές Αναντολού που θα αποτελέσει τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό σε περίπτωση πρόκρισης. Σήμερα κρίνεται και ένα ακόμα εισιτήριο από τον 5ο αγώνα ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα Μπάγερν Μονάχου στην Ισπανία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού:

-Για τον αγώνα με την Μονακό“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την παρουσία μας φέτος σαν απολογισμό ως τώρα. Το γεγονός ότι καταφέραμε να παίξουμε τρία παιχνίδια στα playoffs εδώ και να έχουμε αυτή τη συμπαράσταση από τον κόσμο, είναι κάτι πολύ θετικό για τους παίκτεςμ ενώ και για τον κόσμο είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Αν στην αρχή της χρονιάς μας ρωτάγανε αν σε αυτό το σημείο της χρονιάς θα παίζαμε πέμπτο ματς μέσα στο γήπεδο μας για να πάμε στο Final Four, θα ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι με αυτή την προοπτική κι έτσι πρέπει να το δούμε. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε δυνατότητες, παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω πως αν παίξουμε καλά θα κερδίσουμε”.

-Για το αν η έδρα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στον Ολυμπιακό: “Δεν νομίζω πως μπορούμε να γενικεύσουμε τα συμπεράσματα. Εμείς χάσαμε εδώ και εκείνοι στην έδρα τους. Σε τελική ανάλυση είναι πως παίζει η ομάδα, τότε παίζει ρόλο η έδρα. Νομίζω πως μετά από τέσσερα ματς στα playoffs και δύο στην κανονική περίοδο, οι δύο ομάδες έχουμε αναλύσει τι κάνουμε καλά και τι όχι.

Σίγουρα, η προσέγγιση, η θέληση, το πάθος, αλλά και οι συγκυρίες παίζουν ρόλο. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορώ να πω αν η έδρα θα μας φέρει πίεση. Ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός. Η πιο σημαντική στιγμή για εμένα ήταν όταν χάναμε με 20 πόντους (σ.σ στο Game 2) και ο κόσμος αποθέωσε την ομάδα. Για εμένα αυτό ήταν πιο σημαντικό ακόμα και από τους πανηγυρισμούς στις νίκες ή το ενδιαφέρον των φιλάθλων για να κάνουν sold out σε λίγες ώρες”.

-Για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού“Οι παίκτες παίζουν τα παιχνίδια. Εμείς βοηθάμε στο πως θα το προσεγγίσουν. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ευρωπαϊκή μας πορεία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν ένα φανταστικό γεγονός να προκριθούμε στο Final Four. Ξαναλέω όμως ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μέσα στην χρονιά”.

Για το αν η Μονακό… γίνει Δανία του 1992“Ας ελπίσουμε να μην εξελιχθεί σε Δανία του 1992 (γέλια) Είναι σίγουρο πως σε αυτή την σειρά εμείς έχουμε την περισσότερη πίεση. Να δούμε, όμως, τι εκφράζει η μία ομάδα και τι η άλλη.

Να εξετάσουμε την λαϊκή βάση που έχει η κάθε ομάδα, το brand name, το παρελθόν της. Δεν υποτιμώ καθόλου τη Μονακό. Την σέβομαι απεριόριστα, είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι κάτι άλλο και σίγουρα έχει μεγαλύτερη πίεση. Η πίεση όμως είναι προνόμιο. Σημαίνει ότι παίζεις μεγάλα παιχνίδια. Δεν πρέπει να παραπονιόμαστε ότι έχουμε πίεση”.

Για το καθεστώς συμμετοχής του Χασάν Μάρτιν: “Η προπόνηση θα δείξει πολλά. Γενικά είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο, προοδευτικά βελτιώνεται, αλλά στην ουσία δεν μπορώ να πω γιατί χθες μπήκε στην προπόνηση“.

Για τις εξαιρετικές μονάδες της Μονακό όπως ο Μπέικον και ο Τζέιμς: “Πιστεύω πάντα στην ομάδα, δεν πιστεύω στους μπροστάρηδες. Ο Χαλ και ο Λι δεν παίζουν καλά; Ο Μπέικον είναι σίγουρα ένας πολύ καλός επιθετικός παίκτης, ειδικά σε iso καταστάσεις. Έχουμε ένα πλάνο για να παίξουμε εναντίον του, όμως εγώ θεωρώ πως οι ομάδες κερδίζουν και χάνουν τα παιχνίδια”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter