Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την υπέρβαση»

Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την υπέρβαση»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής ρεβάνς του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία με τη Μαρσέιγ, τόνισε πως το προβάδισμα 1-0 που έχει η ομάδα του, δεν παίζει σπουδαίο ρόλο και θα πρέπει οι παίκτες του να παλέψουν σκληρά για τη πρόκριση.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη Μαρσέιγ. Είναι πολύ ποιοτική ομάδα, πολύ πιο έμπειρη από εμάς στα ευρωπαϊκά ματς. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι» είπε ο Γιοβάνοβιτς και πρόσθεσε:

«Κάναμε καλό ματς, που μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να σκεφτούμε τον τρόπο παιχνιδιού. Όχι ότι βάσει αποτελέσματος έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Είναι ένα νέο ματς και με το στιλ παιχνιδιού μας θέλουμε κι αύριο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς να σκεφτούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ ως προς το εκτός έδρας γκολ και χρειαζόμαστε πάλι γκολ, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε καλά, γιατί καταφέραμε από την αρχή να είμαστε αυτοί που θα ελέγξουν τον ρυθμό, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αύριο, γιατί είναι μονόδρομος για εμάς ο στόχος που έχουμε θέσει. Πρέπει και αύριο η απόδοσή μας να είναι στο μέγιστο δυνατό επίπεδο και η πρόκριση θα παιχτεί στο αυριανό παιχνίδι. Το προβάδισμα δεν παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτό το επίπεδο, ρόλο παίζει η απόδοσή μας. Παίζουμε με μία εξαιρετική ομάδα που θα είναι διαφορετική και δεν εξαρτώνται όλα από εμάς στο παιχνίδι».

Είπε ακόμη ο προπονητής των «πράσινων»: «Επειδή γυρίζουμε στο παρελθόν και οι ευρωπαϊκές νύχτες είναι πολλές και μεγάλες, κάθε τέτοιο παιχνίδι είναι τεράστια πρόκληση για εμάς, καταλαβαίναμε τη θετική ανταπόκριση που είχε η νίκη στην Αθήνα, η ιστορία μας, μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο για εμάς, υπήρχε περίοδος που ο Παναθηναϊκός δεν είχε παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θέλει να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη, απ’ ό,τι σκέφτονταν κάποιοι στην αρχή της χρονιάς».

Για το τι είναι το παιχνίδι της Τρίτης για τον Παναθηναϊκό:

«Είναι σημαντικό παιχνίδι, είναι αυτό που απολαμβάνουμε ότι κάθε επόμενο ματς γίνεται και πιο σημαντικό. Δείχνει ότι είμαστε μία ομάδα που θέλει να προχωράει, κάτι φυσιολογικό βάσει του μεγέθους της ομάδας, είναι κάτι που σου δίνει πνοή και ζωή, βαθιά συνδεδεμένο με το DNA του Παναθηναϊκού».

Από πλευράς των παικτών μίλησε ο Τόνι Βιλένα που μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αρχικά, νομίζω ότι είναι ένα νέο παιχνίδι, σαν τελικός για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε από όπου σταματήσαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Είναι ένα νέο παιχνίδι, νέα ατμόσφαιρα, παίζουμε εκτός έδρας, αλλά πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, έχει εμπειρία και πρέπει να τα καταφέρουμε ως ομάδα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter