Γηροκομείο – Κορυδαλλός: Σφραγίζεται ο χώρος, μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι – Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Γηροκομείο – Κορυδαλλός: Σφραγίζεται ο χώρος, μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι – Σοκαριστικές αποκαλύψεις
Φωτογραφία: ΕΡΤ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο – κολαστήριο στον Κορυδαλλό που αποτυπώνονται στο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη. Μάλιστα, το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η μεταφορά των ηλικιωμένων και ο χώρος σφραγίζεται.

Συγκεκριμένα, άρχισε η διαδικασία απομάκρυνσης των 34 ηλικιωμένων που έχουν παραμείνει στο γηροκομείο. Εν συνεχεία, θα σφραγιστεί με βάση την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.

Οι τρόφιμοι θα μεταφερθούν σε άλλες δομές και για τη μεταφορά τους έχουν μισθωθεί ασθενοφόρα.

Ωστόσο, σοκ έχουν προκαλέσει οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στο γηροκομείο που βρίσκεται σε κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού.

Το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη αναφέρει πως επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες πως σε ορισμένους από τους οκτώ ελέγχους που είχαν γίνειαπό την Περιφέρεια, βρέθηκαν οι ηλικιωμένοι πραγματικά σε άθλια κατάσταση.

Συγκεκριμένα, κρατικός έλεγχος που έγινε αιφνιδιαστικά το 2020 καταγράφηκε πως δεν φορούσαν τα ρούχα τα οποία τους είχαν δώσει οι συγγενείς τους ήταν λερωμένοι και πολλοί από αυτούς ήταν ασίτιστοι.

Παράλληλα, καταγράφηκαν παρατυπίες ακόμα και στις μερίδες του φαγητού. Συγκεκριμένα, για 56 άτομα υπήρχαν 35 μερίδες, αντί για 56. Αυτό σημαίνει πως μοίραζαν φαγητό σε μικρότερες ποσότητες στους ηλικιωμένους.

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter