Γκάζι: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο στον 33χρονο – Ένταλμα σύλληψης για τον «πιστολέρο»

Γκάζι: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο στον 33χρονο – Ένταλμα σύλληψης για τον «πιστολέρο»

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 33χρονος συνεπιβάτης του τζιπ, ο οποίος συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης του τζιπ στο οποίο επέβαινε μαζί με τον άνδρα που άνοιξε εν ψυχρώ πυρ κατά της παρέας των Κρητικών.

Δείτε επίσης: Γκάζι: Αυτός είναι ο «πιστολέρο» σύμφωνα με αλβανικά Μέσα – Αναφορές ότι έχει απελαθεί δύο φορές από την Ελλάδα

Ήδη η 29η τακτική ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον δράστη των πυροβολισμών, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και πλέον καταζητείται κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 33χρονος που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης του τζιπ με το οποίο κινήθηκαν οι δράστες, με οδηγό τον καταζητούμενο για τους πυροβολισμούς, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο που έχει δημοσιοποιηθεί να βγαίνει από τη θέση του οδηγού και να πυροβολεί τους τρεις νεαρούς από κοντινή απόσταση.

Ο κατηγορούμενος ως συνεργός, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί.

Διαβάστε επίσης: Γκάζι: Γιατί η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι ο «πιστολέρο» έχει βαρύ ποινικό μητρώο – Ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θέση που εκφράζει ο 33χρονος για το αιματηρό επεισόδιο είναι πως δεν φαντάστηκε ποτέ αυτήν την εξέλιξη καθώς δεν γνώριζε ότι ο φίλος του και οδηγός του τζιπ είχε πάνω του όπλο. Φέρεται επίσης να δηλώνει σοκαρισμένος από το συμβάν και να ισχυρίζεται πως ο ίδιος το μόνο που έκανε ήταν ότι χαστούκισε το ένα από τα θύματα καθώς τον εξύβρισε.

Όπως αναφέρει η συνήγορος του, ο 33χρονος, αμέσως μετά το συμβάν στο Γκάζι, επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε πως επιθυμεί να παραδοθεί στις Αρχές.

Διαβάστε επίσης: Γκάζι: Συνελήφθη ένας από τους δράστες της εν ψυχρώ επίθεσης – Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του «πιστολέρο»

Γκάζι: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Αυτό είναι το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι «πιστολέρο» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter