Αποκλειστικό: Γολγοθάς για τα άτομα με αναπηρία οι υπηρεσίες επί κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos – Video)

Αποκλειστικό: Γολγοθάς για τα άτομα με αναπηρία οι υπηρεσίες επί κυβέρνησης Μητσοτάκη (Photos – Video)

Από την Λάρισα στην Αθήνα με ταξί έφτασε ο Παρασκευάς Βασιλείου, άτομο με κινητική και οπτική αναπηρία προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για τη μη ένταξη του, στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός». Πήρε την απόφαση να πάει ο ίδιος στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, καθώς δεν κατάφερε να λάβει τις απαντήσεις που ήθελε, όσο και αν προσπάθησε τηλεφωνικά με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Από το πρωί της Δευτέρας, βρίσκεται στα γραφεία όπου στεγάζεται και το γραφείο της υπουργού κυρίας Ζαχαράκη, στον 3ο όροφο του υπουργείου στην οδό Δραγατσανίου 8 και όπως δηλώνει, είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και κατάληψη στο υπουργείο καθώς δεν θα κάνει πίσω.

Ο Παρασκευάς, όπως δήλωσε στο documentonews.gr, δεν έχει άλλα εισοδήματα πέραν του επιδόματος αναπηρίας του, μένει με τον 70χρονο πατέρα του που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ένας ιδιώτης προσωπικός βοηθός κοστίζει το λιγότερο, για 12 ώρες τη μέρα, πάνω από 50 ευρώ.

Το documentonews.gr, προσπάθησε να απευθύνει ερωτήσεις προς το γραφείο της κυρίας Ζαχαράκη, το οποίο αρχικά αρνήθηκε και μετά από ώρες το παρέπεμψε στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου στη Σόλωνος.

Μετά την παρέμβαση του δημοσιογράφου του documentonews.gr, δέχτηκαν τον κ. Βασιλείου, ο οποίος παραμένει εντός του γραφείου και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο η απάντηση που πήρε σχετικά με το αίτημά του για ενημέρωση ήταν ότι το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό και έχει λήξει, παραπέμποντας τον στο νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος επιλογής στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός», δημιούργησε εντάσεις στη κοινότητα των αναπήρων αφού επιλέχθηκαν μόνο 1.000 άτομα από την Αττική και 1.000 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλιστα η διαδικασία έγινε μέσω κλήρωσης καθώς οι δηλώσεις από όλη τη χώρα ήταν 4.000.

Τι είναι ο προσωπικός βοηθός

Πρόκειται για ειδικό βοηθό, ο οποίος συνδράμει στην προσωπική υγιεινή και καθαριότητα στα άτομα με αναπηρία τα οποία δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Ο «προσωπικός βοηθός» είναι μια καθημερινή ανάγκη για τα άτομα με αναπηρία, την οποία το απλό εισόδημα των πολιτών δεν μπορεί να καλύψει.

Επί της ουσίας, όπως με το σύνολο των ασθενών, η κυβέρνηση γυρνάει την πλάτη στα ΑμεΑ. Μέσω κλήρωσης προσπαθεί να καλύψει 1 στους 4 αναπήρους στην επαρχεία και ουσιαστικά τους ωθεί προς τους ιδιώτες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter