Good morning, Bananistan!

Good morning, Bananistan!

Τι διαφορετικό νομίζετε ότι κάνει ο Ερντογάν από τον Μητσοτάκη και πόσο χειρότερο είναι αυτό που κάνει; Οπως αποδεικνύεται, σε αυτό τον ιδιότυπο ανταγωνισμό χάνει καθαρά ο «σουλτάνος», αφού έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος και τρώει τη σκόνη του δικού μας Kyriakos!

Μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα για τις διώξεις, τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις δημοσιογράφων στην Τουρκία, ο Ερντογάν παρέθεσε διεξοδικά στοιχεία για σωρεία αδικημάτων που δήθεν έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι, με κυριότερο το αδίκημα της τρομοκρατικής δράσης για την αποσταθεροποίηση της «δημοκρατίας».

Ειδικότερα δε για τον δημοσιογράφο (πολλών γερμανικών εντύπων) Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος βρέθηκε φυλακισμένος για πολλούς μήνες στην απομόνωση με καθυστέρηση παροχής προξενικής συνδρομής, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Εδώ δεν είναι Γερμανία. Η Τουρκία έχει τους δικούς της νόμους και κανονισμούς. Και έχει και μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που πράττει όσα προβλέπει το σύνταγμα».

Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Εμένα σίγουρα ναι!

Πριν από λίγες μέρες η ανακρίτρια του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου κάλεσε σε απολογία τον εκδότη και δημοσιογράφο

Σήματα καπνού «Θα έδινα και τη ζωή μου γι’ αυτήν τη χώρα, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα ’ρθει κανένας στην κηδεία μου» Aλτάν Ιταλός σκιτσογράφος

Κώστα Βαξεβάνη επί τη βάσει ενός βαρύτατου κατηγορητηρίου (χωρίς στοιχεία): Συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας από κοινού διά της μεταχείρισης παρανόμως εκβιαστικών μέσων, συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας διά της εκθέσεως σε δίωξη ή τιμωρία αθώου κατά συρροή, συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος και εγκληματική οργάνωση.

Για κατασκοπεία πώς και δεν είπατε κάτι; Τα έκτακτα στρατοδικεία (που είχαν το copyright σε εξοντώσεις αντιπάλων του καθεστώτος) όπως και κάθε άλλη «ανεξάρτητη» δικαστική αρχή (που σέβεται τη «δουλειά» που της αναθέτουν) από κει ξεκινάει.

Το σκάνδαλο Novartis (περί αυτού πρόκειται) είναι βεβαίως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση και το πιο ακραίο ίσως παράδειγμα, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός στη μητσοτακική επικράτεια της στρεψοδικίας που βασιλεύει στο Elladistan του Bananistan.

Ο,τι έχει ισχύ αυτονόητης αλήθειας ακόμη και στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, δεν λογίζεται το ίδιο στην Ελλάδα. Αντίθετα, στην εδώ μεριά του Ατλαντικού η αποκάλυψή της μπορεί να αποτελέσει βαριά κατηγορία που οδηγεί στο εδώλιο εφόσον θεωρηθεί ότι θίγει και εκθέτει τον στενό πυρήνα της εξουσίας και των συμφερόντων της Οικογένειας.

Τα 310 εκατ. δολάρια που πλήρωσε η Novartis στο αμερικανικό δημόσιο για τις πρακτικές της στην Ελλάδα, οι τρεις πρώην υπουργοί που συνεχίζουν να ερευνώνται για πιθανό χρηματισμό τους από τη φαρμακευτική εταιρεία, τα δύο δικαστικά συμβούλια που παραδέχονται τον χρηματισμό και πολιτικών προσώπων (εκτός των γιατρών) αποτελούν –όλα μα όλα– μια τεράστια σκευωρία που (κατά τη ΝΔ) εμπνεύστηκαν κάποια δόλια μυαλά, ενώ την οργάνωσε και την εκτέλεσε (με τη συνδρομή εγκληματικής οργάνωσης) ο δημοσιογράφος των αποκαλύψεων και της έρευνας Κώστας Βαξεβάνης.

Ετσι μαζεύουν τα λύματα οι σφουγγαρίστρες του Κούλη.

Good morning, Bananistan!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter