Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ – Λύση για το πρόβλημα «των 17 ερωτήσεων»

Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ – Λύση για το πρόβλημα «των 17 ερωτήσεων»

Μια «οριζόντια» λύση, ώστε να μην υπάρξουν νομικές εμπλοκές, επέλεξε το ΑΣΕΠ για το πρόβλημα με τις 17 μη ευκρινείς ερωτήσεις που είχαν δοθεί σε εξεταζόμενους του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  2Γ/2022). Είχε προκληθεί αναστάτωση για τις τελικές αποφάσεις, καθώς στη διάρκεια του διαγωνισμού του περασμένου Σαββάτου, είχαν παρατηρηθεί αποκλίσεις στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων.

Έτσι, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) αποφάσισε «για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων», να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή για δεκαεπτά  ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73). Αυτό διευκρινίστηκε το βράδυ της Παρασκευής (10 Μαρτίου 2023) από την Κ.Ε.Δ.,  που παράλληλα δημοσιοποίησε  τα θέματα και τις ορθές απαντήσεις του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού για τη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (Φ.Ε.Κ. 75/ τ. ΑΣΕΠ/21.11.2022).

Η γραπτή εξέταση, στην οποία προσήλθαν για να εξεταστούν 76.799 υποψήφιοι (ποσοστό συμμετοχής 71%), πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών σε συνολικά  527  Εξεταστικά Κέντρα, κατανεμημένα σε 44 Περιφερειακές Ενοτήτες.

Οι 54.915 από όσους μετείχαν στις εξετάσεις ήταν Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και οι 21.884 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού, είχε ανακοινωθεί πριν από το διαγωνισμό ότι θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις των υποψηφίων για το μάθημα της Εξέτασης Γνώσεων, δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση, ενώ είχε επίσης γνωστοποιηθεί ότι δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».

Με βάση τις εξαγγελίες του υπουργείου Εσωτερικών, οι θέσεις που  θα καλύψουν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού υπολογίζονται συνολικά σε 5.124.

Τα θέματα του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού (2Γ/2022) και οι απαντήσεις τους αναρτήθηκαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στον διαδικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π.

Ακολουθούν οι σχετικοί σύνδεσμοι:

Θέματα μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» – Εναλλακτικός Σύνδεσμος

Ορθές απαντήσεις μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» – Εναλλακτικός Σύνδεσμος

Θέματα μαθήματος «Εξέταση Γνώσεων» – Εναλλακτικός Σύνδεσμος

Ορθές απαντήσεις μαθήματος «Εξέταση Γνώσεων» – Εναλλακτικός Σύνδεσμος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter