Γροιλανδία: Αρχαίοι παγετώνες γίνονται… παγάκια για τα κοκτέιλ μπαρ στο Ντουμπάι

Γροιλανδία: Αρχαίοι παγετώνες γίνονται… παγάκια για τα κοκτέιλ μπαρ στο Ντουμπάι
AP Photo/Chris Szagola

Το να πίνει κανείς ένα κοκτέιλ στον υψηλότερο όροφο ενός ουρανοξύστη στο Ντουμπάι αποτελεί συναρπαστική εμπειρία για κάποιους, όμως, ένας επιχειρηματίας από τη Γροιλανδία φιλοδοξεί να πάει την εμπειρία αυτή ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας στα ποτήρια πάγο από τους αρχαίους παγετώνες των φιόρδ της χώρας.

Ο συνιδρυτής της νεοφυούς εταιρία Arctic Ice (Πάγος της Αρκτικής), Μάλιν Ρασμούσεν, δήλωσε ότι ο πάγος από παγετώνες δεν έχει φυσαλίδες και λιώνει πιο αργά από τον κανονικό πάγο.

Η χρήση πάγου από παγετώνα στα ποτά αποτελεί κοινή πρακτική στη Γροιλανδία και, με την πάροδο των ετών, αρκετοί επιχειρηματίες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον εξάγουν. Τα φιόρδ γύρω από τη Γροιλανδία είναι συνήθως γεμάτα παγόβουνα που έχουν σπάσει τους παγετώνες, οι οποίοι συνδέονται με το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας.

Η νεοφυής εταιρεία Arctic Ice (Πάγος της Αρκτικής) συλλέγει κομμάτια πάγου από τα φιόρδ της Γροιλανδίας και στη συνέχεια τα εξάγει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για αποκλειστική χρήση στα τοπικά μπαρ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arctic🧊Ice (@arctic_ice_officiel)

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε το 2022, μόλις πρόσφατα απέστειλε τους πρώτους 20 τόνους πάγου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Διαθέτει ένα εξειδικευμένο σκάφος με γερανό, με το οποίο αναζητά στο Νουούπ Κανγκερλούα – το φιόρδ γύρω από την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νουούκ – έναν συγκεκριμένο τύπο πάγου που δεν έχει έρθει σε επαφή ούτε με τον πυθμένα ούτε με την κορυφή του παγετώνα.

«Το πιο καθαρό νερό στη Γη»

Αυτός ο πάγος λέγεται ότι είναι πιο καθαρός και δύσκολα εντοπίζεται στο νερό, καθώς είναι εντελώς διαφανής. Η Arctic Ice ισχυρίζεται ότι ο πάγος της προέρχεται απευθείας από τους φυσικούς παγετώνες της Αρκτικής που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση για περισσότερα από 100.000 χρόνια.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τον προϊόν της είναι «το πιο καθαρό νερό στη Γη», καθώς αυτά τα τμήματα πάγου δεν έχουν έρθει σε επαφή με χώμα, ούτε έχουν μολυνθεί από ρύπους που παράγονται από ανθρώπινες δραστηριότητες.

{

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arctic🧊Ice (@arctic_ice_officiel)

Η επιχειρηματική αυτή ενέργεια ωστόσο, δεν έχει αντιμετωπιστεί από όλους θετικά. Πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Άλλες αντιδράσεις και προσωπικά μηνύματα έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σχολίων τα οποία, σύμφωνα με τον Ρασμούσεν, έχουν «αγγίξει τα όρια των απειλών θανάτου». Ωστόσο, η εταιρεία απαντά ότι ο πάγος της είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter